RTL: rendészeti iskola frissen végzett diákja a gyulai késelő

Érettségijét ünnepelte barátjával, részegen tartottak hazafelé.

A 18 éves késelő elfogása a rendőrség fotóján.
A 18 éves késelő elfogása a rendőrség fotóján. Fotó: police.hu

Két embert késelt meg vasárnap hajnalban egy 18 éves fiú Gyulán. Egy 27 éves férfit agyonszúrt, 17 éves barátját az arcán sebesítette meg. Az RTL Híradó úgy értesült, a késelő érettségijét „ünnepelte”.

A sebesült, fiatalabbik fiú a támadás után éppen a közelben lakó Bod Tamáshoz, a Magyar Narancs munkatársához kopogott be segítségért. Bod szerint a fiú

„sokkos állapotban elmondta, hogy az éjszaka a barátjával a városban mulattak, és sokat ittak. Majd arról beszélt, hogy az ivást valakinél, egy házban folytatták, ahol egy valaki felment az emeletre, majd olyan dolgok következtek, amit soha nem hitt volna. Ám mindez teljesen kifejtetlen maradt.”

Az RTL Híradójának helyszíni riportja szerint a feltételezett gyilkos 18 éves, egy rendészeti iskola friss végzőse, és épp az érettségijét ünnepelte barátjával. Úgy tudni, részegen tartottak hazafelé, amikor összetalálkoztak a későbbi áldozattal. Azt egyelőre nem tudni, mi volt a tragédia előzménye.

A Gyulai Rendőrkapitányság közben azt közölte, a bejelentés után egy órával egy főút mellett elfogták a 18 éves R. Róbertet, akit emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vettek őrizetbe. A nyomozók is vizsgálják egyelőre, hogy milyen konfliktus vezethetett a tragédiához.

Kapcsolódó hírek