Gulyás Gergely elárulta, mikor adná vissza a kormány a korlátlan felhatalmazást

„Az a szándékunk, hogy május 26-án benyújtsuk azt a jogszabálytervezetet az Országgyűlésnek, amelynek elfogadásakor – ez már június lesz –, megszűnhet a rendkívüli jogrend Magyarországon”

nyilatkozta vasárnap este a Hír TV-nek Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, hagyva azért egy kiskaput: „ha nem csökken a megbetegedések száma”.

A különleges felhatalmazásról való lemondást pénteken ígérte meg Orbán Viktor, de valamiért nem a szokásos reggeli Kossuth rádiós interjújában, hanem napközben, Belgrádban, Aleksandar Vucic szerb államfővel tartott közös sajtótájékoztatóján hozta fel.

Orbán azt mondta, még két-három döntést kell meghozni, valamint arról is beszélt, hogy bocsánatkérést vár azoktól, akik kritizálták az időkorlát nélkül elfogadott felhatalmazási törvényt.

A törvény az Európai Parlamentben is téma volt a múlt héten, a plenáris ülésre a magyar miniszterelnök bokros teendőire hivatkozva (Belgrádba azért például el tudott utazni) nem ment el. Helyette Varga Judit igazságügy-miniszter szólalt volna fel, de a szabályok értelmében erre nem volt lehetőség.

Kapcsolódó hírek