Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Visszaadja Orbán a „különleges felhatalmazást”

Belgrádig utazott, hogy ezt a nyilvánossággal is megoszthassa.

Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Aleksandar Vucic szerb elnök sajtótájékoztatóra érkezik Belgrádban 2020. május 15-én.
Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Aleksandar Vucic szerb elnök sajtótájékoztatóra érkezik Belgrádban 2020. május 15-én. Fotó: MTI/MTI Fotószerkesztőség/Koszticsák Szilárd

A kormány május végén vissza tudja adni a parlamentnek a koronavírus-járvány miatti különleges felhatalmazást

– mondta Orbán Viktor pénteken Belgrádban, az Aleksandar Vucic szerb államfővel folytatott megbeszélés utáni közös sajtótájékoztatón.

A miniszterelnök azt mesélte, a Magyarországon megalkotott különleges jogrend hatalmazta fel a kormányt és vezetőjét a járvány miatti súlyos, nehéz döntések gyors meghozatalára. A kabinet a felelősséget vállalta, a döntésekből pedig még két-három meghozatala van hátra – közölte.

A különleges felhatalmazás visszaadása után „mindenkinek adunk egy esélyt, hogy elnézést kérjen Magyarországtól az igaztalan vádakért”

– fenyegetett Orbán Viktor.

Arról is beszélt, szerinte azok az országok, amelyek jó jogköröket adtak a kormányoknak, sikeresebben kezelték a járványválságot, mint azok, amelyek nem léptek ki a szokásos politikai döntésmechanizmusból.

Orbán Viktor ma reggel is megtartotta szokásos Kossuth rádiós öninterjúját, a magyar hallgatóknak szánt műsorban azonban még nem említette a felhatalmazás visszaadását.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz