Pintért és Vargát kérdeznék a szerencsi kommentelő rendőri vegzálása miatt

A DK azt akarja tudni, hogy a rendőrség mostantól „fideszes gondolatrendőrségként” működik-e.

A Demokratikus Koalíció az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságában akarja meghallgatni Pintér Sándor belügyminisztert és Varga Judit igazságügyi minisztert a rémhírterjesztésért előállított szerencsi férfi ügyéről.

Vadai Ágnes, a DK képviselője szerdai online sajtótájékoztatóján azt mondta,

az első és legfontosabb kérdése az, hogy ki a felelős „ezért az állampárti módszerért”.

Hozzátette, azt is meg akarják tudni, hogy a rendőrség mostantól „fideszes gondolatrendőrségként” működik-e.

A politikus emlékeztetett: a rendőrségnek nem az a dolga, hogy begyűjtse azokat, akik nem értenek egyet Orbán Viktor miniszterelnökkel vagy a Fidesszel.

Ügyészség: nem történt bűncselekmény

Az ügyészség egyébként a tegnapi eset óta kimondta, hogy a férfi nem követett el bűncselekményt, csak a véleményét mondta el a miniszterelnökről, „ez pedig nagyon világos volt, Orbán Viktor egy diktátor” – fogalmazott a képviselő. Az eset azt mutatja, hogy mennyire messze került Magyarország az elmúlt tíz évben a jogállamtól, a szabadságtól és Európától – mondta Vadai Ágnes.

A rendőrség kedden kürtölte világgá a nagy fogást, hogy a szerencsi rendőrkapitányság rémhírterjesztés megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 64 éves férfi ellen. A közlés szerint a férfi az egyik legnagyobb közösségi tett közzé egy bejegyzést, amelyben azt írta, hogy az ország vezetése szándékosan időzítette a koronavírus tetőzésének idejére a kijárási korlátozás megszüntetését, aminek szerinte tömeges megbetegedés lehet a következménye, valamint Orbán Viktorra utalva arról írt, hogy

„Kegyetlen zsarnok vagy, de jegyezd meg, a diktátorok mind elbuktak eddig.”

Kapcsolódó hírek