Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Müller Cecília úgy tudja, eddig nagyon sikeres a járvány kezelése

Eddig nagyon sikeres a járvány kezelése, a védelmi intézkedésekkel alacsonyan tudták tartani a fertőzöttek számát

– magyarázta az országos tisztifőorvos a hétfői koronavírus-tájékoztatón, szerényen hallgatva arról, hogy egyrészt a hivatalosan elismert, „azonosított” fertőzöttekről beszél, másrészt pedig, hogy azok száma is csak azért ennyi, mert hazánk egy ideig valamiért az istenért sem akart komolyan vehető tesztelést végezni.

Müller Cecília termelési riportja szerint ugyanakkor Magyarország így éppen az EU alsó harmadában van az elhunytak számát illetően. Sőt, eddig nem mutattak ki többlethalálozást az elhunytak más években átlagos számához képest – mondta a tisztifőorvos, ami nyilván hasonlóan megnyugtató statisztikai adat a 421 elhunyt ember családja számára is.

Megjegyezte még, hogy az elhunytak több mint fele 80 év feletti. Az idősotthonokban elhunytak száma pedig 100-ra nőtt (minden negyedik elhunyt idősotthonban élt), ennek kapcsán Müller nem mulasztotta el kiemelni, hogy a fővárosi Pesti úti intézményben (KARÁCSONY GERGELY!) 42-en haltak meg koronavírus-fertőzés miatt, a fertőzöttek száma 305. Az intézményeket levonva is Budapest és Pest megye a legfertőzöttebb – mondta a tisztifőorvos. A 18 év alatti igazolt fertőzöttek száma ugyanakkor „csak” 67.

A koronavírus-fertőzés miatt elhunytak csaknem fele, 198 ember 80 év feletti volt. Az elhunytak közül 177-en 65 és 79 év közöttiek, 20-an 60 és 64 év közöttiek, 15-en 50 és 59 év közöttiek, 8-an 40 és 49 közöttiek és 3-an 30 és 39 év közöttiek voltak.

A fertőzöttek között 67 olyan volt eddig, aki 19 évesnél fiatalabb. Közülük számosan már meggyógyultak, maradandó egészségkárosodást pedig egyikük sem szenvedett. Hozzátette: jelenleg két gyermekkorú fertőzöttet tartanak nyilván, az állapotuk kielégítő. Az összes beteg 42 százaléka férfi, 58 százaléka nő.

Az országos tisztifőorvos a mentők napja alkalmából megköszönte a mentők munkáját, akik a járvány kezdete óta részt vesznek a mintavételezésben, valamint az ápolók hete alkalmából köszönetet mondott az ápolóknak, akik ebben a „nehéz időszakban” is „mellettünk vannak és „mindent megtesznek értünk”.

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt