Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Ezek a töriérettségi kérdései

Laukó Emőke igazgató (b) maszkot oszt iker diákoknak a történelem írásbeli érettségi vizsga előtt a Nagykanizsai Zsigmondy Vilmos Szakképző Iskolában 2020. május 6-án.
Laukó Emőke igazgató (b) maszkot oszt iker diákoknak a történelem írásbeli érettségi vizsga előtt a Nagykanizsai Zsigmondy Vilmos Szakképző Iskolában 2020. május 6-án. Fotó: MTI/Varga György

Az antik kultúrával, középkori céhekkel és Mátyás külpolitikájával kapcsolatos feladatot is kaptak a diákok a középszintű történelemérettségi első részében – értesült az Eduline.hu.

A középszinten érettségizők egy központi feladatsort oldanak meg. Az írásbeli két nagy részből áll, a vizsgázónak 180 perce van a feladatokra, ezzel az idővel tetszés szerint gazdálkodhatnak.

Az oktatási lap úgy tudja: az első feladatrészben a magyarországi népesség és az ipari forradalom is téma, ugyanakkor a hidegháborúval és a magyarországi romák helyzetével is kell foglalkozniuk az érettségizőknek. Külön feladat foglalkozik a zsidóság egyetemi felvételi arányát korlátozó Numerus clausus-szal és az 1920-as törvény elfogadása előtti vitával.