Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Ezek a töriérettségi kérdései

Laukó Emőke igazgató (b) maszkot oszt iker diákoknak a történelem írásbeli érettségi vizsga előtt a Nagykanizsai Zsigmondy Vilmos Szakképző Iskolában 2020. május 6-án.
Laukó Emőke igazgató (b) maszkot oszt iker diákoknak a történelem írásbeli érettségi vizsga előtt a Nagykanizsai Zsigmondy Vilmos Szakképző Iskolában 2020. május 6-án. Fotó: MTI/Varga György

Az antik kultúrával, középkori céhekkel és Mátyás külpolitikájával kapcsolatos feladatot is kaptak a diákok a középszintű történelemérettségi első részében – értesült az Eduline.hu.

A középszinten érettségizők egy központi feladatsort oldanak meg. Az írásbeli két nagy részből áll, a vizsgázónak 180 perce van a feladatokra, ezzel az idővel tetszés szerint gazdálkodhatnak.

Az oktatási lap úgy tudja: az első feladatrészben a magyarországi népesség és az ipari forradalom is téma, ugyanakkor a hidegháborúval és a magyarországi romák helyzetével is kell foglalkozniuk az érettségizőknek. Külön feladat foglalkozik a zsidóság egyetemi felvételi arányát korlátozó Numerus clausus-szal és az 1920-as törvény elfogadása előtti vitával.

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten