Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Megszólalt az Oktatási Hivatal az állítólag előre kiszivárgott történelem érettségi feladatsorról

Természetesen nem történt szivárogtatás, és a sajtónak a k. anyját, ami ilyesmiről ír.

Vizsgával kapcsolatos információk táblán a történelem középszintű írásbeli érettségi vizsgán az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnáziumban 2023. május 10-én. Történelemből középszinten 68 131, emelt szinten 7025 diák vizsgázik.
Vizsgával kapcsolatos információk táblán a történelem középszintű írásbeli érettségi vizsgán az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnáziumban 2023. május 10-én. Történelemből középszinten 68 131, emelt szinten 7025 diák vizsgázik. Fotó: MTI/Komka Péter

A történelem érettségi feladatsorának kiszivárgásáról 2023. május 9-én egyes médiumokban tényként beállított feltételezésekkel ellentétben a feladatlapok idő előtt nem kerültek ki a szigorúan zárt, ellenőrzött rendszerből, azokat arra illetéktelenek nem ismerték meg – állította az Oktatási Hivatal szerdán az MTI-nek.

A hivatal megengedhetetlennek nevezte a „felelőtlen, a vizsgázók nyugodt felkészülését és a vizsgák biztonságos lebonyolítását veszélyeztető valótlan hírek, találgatások, feltételezések” terjesztését a közösségi média, illetve a médiatartalom-szolgáltatók felületein, azt ugyanakkor már nem részletezték minden kétséget kizáróan, hogy mi alapján veszik biztosra, hogy nem az a feladatlap keringett az interneten, amit végül a diákok kaptak.

Az Oktatási Hivatal „nem ismer” olyan indokot, amely elfogadhatóvá tenné a továbbtanulást, a pályaválasztást, a gyermekeink jövőjét alapvetően meghatározó érettségi vizsgák lebonyolításának megzavarását, befolyásolását – mismásoltak.

Előzőleg a Telex írta arról, hogy kedden este felbukkant az idei történelem érettségi egy lehetséges feladata, pontosabban arról egy képernyőmentés egy Facebook-csoportban.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz