Gazdaság

Kínos kérdésekre várja a választ Orbán Viktortól Magyar Péter

Külföld

Rákkal kezelik Katalin walesi hercegnét

Baleset

Rettenetes hír: meghalt az Esztergom Rally egyik sérültje, egy kislány – már öt életet követelt a tragédia

Novák Katalin: a járvány után is mindenki el fogja tudni tartani a családját

But first, szülni, szülni, szülni!

RövidenRöviden

A magyar kormány mindenki számára garantálja, hogy a koronavírus-járvány után is képes lesz tisztességes munkából ellátni a családját, továbbá annyi munkahelyet fognak teremteni, amennyit a vírus „elpusztít” – mantrázta el újra Orbán Viktor jól hangzó szlogenjét az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Novák az uniós tagállamok szociális, családügyi és munkaügyekért felelős minisztereinek keddi videokonferenciája után az MTI-nek arról magyarázott:

a kormány az elmúlt években visszaadta a munka tisztességét, és a jövőben is közmunkaalapú közösségben fognak gondolkodni.

Közölte, az Európai Bizottság stratégiai dokumentumot készített a demográfiai kihívásokról, erre utalva örömtelinek mondta, hogy a bizottság végre kiemelt helyen foglalkozik a demográfiával, „talán Brüsszelben is végre felismerték azt, hogy a demográfia az egyik legnagyobb probléma” az elkövetkező évtizedekben.

Novák Katalin szerint ugyanakkor nem mindegy, hogy ezekre a kihívásokra milyen válaszokat adnak. Sajnálatosnak nevezte, hogy a dokumentumból kimaradt az a szempont, milyen a fiatalok gyermekvállalási kedve, illetve az, miként lehet őket segíteni abban, hogy annyi gyermekük lehessen, ahányat szeretnének!

Novák ugyanakkor úgy látja, Magyarországon visszatért a gyermekvállaláshoz szükséges bizalom, a fiatalok nálunk egyre inkább mernek családot alapítani, újabb gyermekeket vállalni.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Novák Katalin fizetése 5,2 millió forintra emelkedett, és ezért pontosan annyit kell dolgoznia, mint amennyit államfői munkássága ért: nagy büdös semmit

Felfüggesztik a Kúriai Döntések című folyóirat kiadását, amiben a kegyelmi botrányt kirobbantó határozat is megjelent

Kitálalt a Novák Katalin kegyelmi botrányát kirobbantó ügyvéd

A csomagküldésre is kiterjesztené a fóliázós törvényt a kormány

Kiszámolta a KSH: 605 100 forint volt az átlagkereset januárban

Kínos kérdésekre várja a választ Orbán Viktortól Magyar Péter