Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

320 ezernél is több munkanélküli lehet már Magyarországon

Fertőtlenítést végez egy dolgozó a Haller Gardens irodaház önkiszolgáló éttermében 2020. március 12-én a fővárosi Haller utcában, ahol irodákat zártak le és fertőtlenítenek egy koronavírusos eset miatt.
Fertőtlenítést végez egy dolgozó a Haller Gardens irodaház önkiszolgáló éttermében 2020. március 12-én a fővárosi Haller utcában, ahol irodákat zártak le és fertőtlenítenek egy koronavírusos eset miatt. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A 320 ezret is meghaladja Magyarországon a munkájukat elvesztettek száma

írja az ATV egy, az Innovációs -és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkárságáról származó írásra hivatkozva, de ilyen információk jutottak el a Portfolio.hu gazdasági laphoz is.

A dokumentum szerint az idei 14. heti 308 664 főről a 15. hétre 320 624 főre nőtt az álláskeresők száma, ami 11 960 fős emelkedés. Az ITM adatai alapján regisztrált álláskeresők hetede 25 éven aluli, közel egyötöde pedig 55 éves vagy idősebb. Az álláskeresők több mint fele középfokú iskolai végzettséggel rendelkezik, 6,2 százalékuk diplomás.

Az adatokból kiderül továbbá, hogy míg korábban a szálláshely-szolgáltatásban és a vendéglátásban 4,3 és 4,8 százalék volt az álláskeresők aránya, március 30. és április 5. között már 13,3, április 6-12. között 13 százalék volt az érték.

Az ATV cikke szerint az újonnan regisztrált álláskeresők közül különösen magas arányban dolgoztak ebben az ágazatban Csongrád (22,9, illetve 20,7%), Veszprém (20,7, illetve 21,0%), Vas (26,2, illetve 23,2%) és Zala (27,4, illetve 32,7%) megyében.

Kapcsolódó friss hírek

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz

Kezd belegabalyodni a kormány, hogy a „csak ránk ható háború” vagy a kereskedők miatt drága az üzemanyag

Nagy Márton: a kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

Orbán agya elborult: már a világ összes idei választásának megnyerésére készül

Gázolt az M2-es metró