Baleset

Halálos baleset történt Tiszakécskénél: fának csapódott egy pickup

Baleset

Meghalt egy ember a Balatoni úton történt balesetben

Politika

Magyar Péter: közzéteszem a felvételt, ami miatt a kormánynak le kell mondania

Gyurcsány: „az árulók és az elárultak nem ünnepelhetnek együtt”

Harta ViktorHarta Viktor

Göncz Árpádot nevezte a rendszerváltás jelképének Gyurcsány Ferenc a Parlament szombati ünnepi, a rendszerváltás utáni első szabadon választott Országgyűlés megalakulására emlékező ülését követő sajtótájékoztatóján, egyúttal Áder János köztársasági elnököt sem kímélte.

A mai ülés önmagában politikai, történelmi provokáció!

Nem ünnepelhetjük a kormánypártokkal együtt az első szabadon választott parlament megalakulásának évfordulóját. Az ülés önmagában politikai, történelmi provokáció. Ha az elárult az árulóval együtt ünnepel, akkor maga is árulóvá válik. Mi pedig árulók nem leszünk sohasem.

Posted by Gyurcsány Ferenc on Saturday, May 2, 2020

A DK elnöke szerint Göncz Árpád volt az, aki talán a legjobban értette, hogy mire van szüksége a nemzetnek. A Göncz Árpád III. kerületi szobránál tartott eseményen úgy fogalmazott, mindenki Árpi bácsija képes volt csendes szóval simogatni, befogadni, lehajolni, magához hívni, megpróbálni felemelni.

Gyurcsány mint mondta, a DK frakciója nem ment el a parlament „ünnepinek hazudott” szombati ülésére, mert

az árulók és az elárultak nem ünnepelhetnek együtt.

A „köztársaságnak hazudott önkényuralom köztársasági elnöknek hazudott bábja” azonban hajlandó volt részt venni ezen az ülésen és ott „ünnepinek csúfolt” beszédet mondani – fogalmazott Áder Jánosra utalva. Ezzel a gesztussal az államfő nem csak, hogy elveszítette „köztársasági elnök jellegét”, de az általa elvállalt szerep politikai giccsnek is hazug és botrányos – tette hozzá.

Harminc évvel ezelőtt a maitól gyökeresen különböző világ reményében gyűltek össze az új képviselők. Akik szombaton a parlamentben „ünnepet hazudva tort ülnek a köztársaság sírjánál”, azok mindent elvettek, meggyaláztak és elloptak abból, ami a rendszerváltozás lényege volt. Véget vetettek a nyugatos polgári demokráciának, az emberi méltóság tiszteletének, a demokratikus jogállamnak, az ellenőrzött kormányzásnak, a szociális felelősségnek, a világgal és Európával való kooperációnak – folytatta a DK-vezére.

A rendszerváltozás gyilkosai és tolvajai azok, akik leváltották és meggyalázták a harmadik köztársaságot, miközben egy új, illiberálisnak nevezett rendszert építettek fel

– szögezte le. A kormánytöbbség a nemzeti közösséghez való tartozást tagadja meg az ellenzéktől – jelentette ki Gyurcsány Ferenc.

A köztársasági elnök pedig ebben a helyzetben megsérti és meggyalázza alkotmányos szerepét. Az az államfő, akinek alkotmányos kötelessége a nemzeti egység védelme, szótlan marad, miközben az ország egyik legmagasabb közjogi méltósága több millió honfitársát tagadja ki a közös nemzetből – bírált a politikus.

Akik a pillanatnyi hatalmi többséget behelyettesítik a nemzet fogalmával, azokat „bolsevikoknak hívjuk. Itt bolsevikok állnak a nemzettel szemben”

– magyarázta Gyurcsány. Hozzátette, a jelenlegi kormánytöbbség ráadásul nem demokratikus, tisztességes viszonyok között született, hanem hazugsággal, csalárdsággal, félrevezetéssel, állami propagandával.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Gyurcsány megszólalt, súlyos dolgot borított a rendőrségről

Gyurcsány Ferenc már az Indexen bábozza a demokráciát

Gyurcsány Ferenc a megalázott Orbán lehúzott sliccéről posztolt

Mi történt? Bencsik Andrásék durván beleszálltak az ajnározott Petőfi-filmbe: „minden vonatkozásban rossz lett”

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Megszólalt Magyar Péter: nem hátrál, aljas eszköz