Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Bűnügy

Rengeteg pénzt találtak: vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vették egy fővárosi tankerületi központ vezetőjét

Felmérés: a magyarok négyötöde több tesztelést akar

Sokan elégedetlenek a „digitális oktatással”, és még többeket felháborít, hogy az „egészségügyben dolgozóknak nincs megfelelő védőfelszerelésük”.

Az ellenőrzést végző Heves Megyei Kormányhivatal munkatársainak Csaja Réka intézményvezető (b) a védőfelszereléseket mutatja a rózsaszentmártoni Őszirózsa Gondozási Központban koronavírus-járvány idején, 2020. április 27-én.
Az ellenőrzést végző Heves Megyei Kormányhivatal munkatársainak Csaja Réka intézményvezető (b) a védőfelszereléseket mutatja a rózsaszentmártoni Őszirózsa Gondozási Központban koronavírus-járvány idején, 2020. április 27-én. Fotó: MTI/Komka Péter

A lakosság 81 százaléka szerint a koronavírus-járvány megállítása érdekében Magyarországon több tesztet kellene végezni – ez derült ki a Publicus Intézet legfrissebb felméréséből, melynek eredményeiről a Népszava számolt be.

E szerint miközben a megkérdezettek 95 százaléka úgy látja, az egészségügyben dolgozók mindent megtesznek a betegekért és a fertőzöttekért, 72 százalékuk felháborítónak tartja, hogy az „egészségügyben dolgozóknak nincs megfelelő védőfelszerelésük”.

A válaszadók 76 százaléka szerint Magyarország ugyanakkor időben reagált a járványra, jobb helyzetben vagyunk, mint más európai országok. 51 százalék inkább elégedett a kormány járványkezelési munkájával, 48 százaléka kevésbé. A megkérdezettek 52 százaléka úgy látja, a kormány visszaél a járványhelyzetben kapott felhatalmazással, antidemokratikus döntéseket hozva.

A felmérés során a digitális oktatás tapasztalataira is rákérdeztek. A válaszolók 43 százaléka közepesnek minősítette a színvonalat, mondván, a tanár csak a legfontosabbakról kommunikál, alapvetően a szülőknek és a gyereknek kell megbirkóznia a tananyaggal. 31 százalékuk kifejezetten elégedetlen, azt mondták, a tanár leginkább csak elküldi, mit kellene megoldani. A távoktatást a megkérdezettek 23 százaléka értékelte „általában megfelelőre”.

Párthovatartozás tekintetében az elégedetlenkedők 52 százalékát jobbikosok adták a felmérés szerint, ugyanakkor a kormánypárti szekértáborból is csak minden ötödik megkérdezett mondta azt, hogy megfelelő a digitális oktatás színvonala.