Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Már 25 idősotthonban mutatták ki a koronavírust

Április 27-ig 25 idősotthonban ütötte fel a fejét a koronavírus – mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján, hangsúlyozva, nagy a szórás, vannak olyanok, ahol a lakók és a fertőzöttek száma is magasabb.

Több olyan intézmény van, ahol csak egy-egy gondozott érintett, őt elkülönítették vagy kórházban ápolják, mondta. Azt is elárulta, eddig 64-en haltak meg koronavírus-fertőzés miatt az érintett intézményekben.

Az online sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy három hajléktalanszállón is kimutatták a vírust; a hajléktalanszállók esetén az eljárás ugyanaz, mint máshol. Hajléktalanok esetén arra törekszenek, hogy kórházban ápolják őket, mivel hajlamosak arra, hogy elmennek, nehéz őket felkutatni – tette hozzá a tisztifőorvos.

„A mai napon az összes fertőzött 13 százaléka egészségügyi dolgozó, sokan meg is gyógyultak belőle, többen nem voltak tünetesek”

– válaszolta egy kérdésre a tisztifőorvos, aki az aktuális járványügyi számokat is ismertette. E szerint 2583 fertőzöttet tartanak jelenleg számon Magyarország területén, 280 főre nőtt az elhunytak száma, 498 fő meggyógyult a betegségből, 65 625 mintavétel, és feldolgozásuk történt meg. Emelkedő tendenciát mutat a kórházban ápoltak száma, 931 főt gondoznak kórházakban, 52-en vannak lélegeztetőgépen.

A tisztifőorvos beszélt arról a koronavírusos betegről is, akinek elsőként adtak be a betegségből kigyógyult betegek vérplazmáiból kivont antitesteket Magyarországon. Mint fogalmazott, állapota kiegyensúlyozott, reménykeltő, és több beteg kezelését is tervezik ezzel a módszerrel.

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt