Belföld

Rejtélyes kijelentést tett Gulyás Gergely, amikor Magyar Péterről faggatták

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Kórházból visszaküldött beteg vihette be a fertőzést egy hajléktalanszállóra Budapesten

Koronavírussal fertőzött, lélegeztető gépre kötött beteget lát el egy védőfelszerelést viselő orvos az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben kialakított izolációs teremben 2020. április 21-én.
Koronavírussal fertőzött, lélegeztető gépre kötött beteget lát el egy védőfelszerelést viselő orvos az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben kialakított izolációs teremben 2020. április 21-én. Fotó: MTI/kormany.hu/Árvai Károly

Hétfő este kilenc embert vittek kórházba a Magyar Vöröskereszt Madridi úti hajléktalanszállójáról.

A hvg.hu cikke szerint a helyzet azonban ennél is súlyosabb: a vöröskereszt kommunikációs osztálya a lappal azt közölte, a Fővárosi Önkormányzat támogatásával múlt héten tartott szűrővizsgálaton összesen 23 lakó gyorstesztje mutatott fertőzöttséget, aminek következtében a Nemzeti Népegészségügyi Központ két hétre le is zárta az intézményt.

A 444.hu kedden kereste a szervezetet, ekkor derült ki a válaszukból, hogy

egy hajléktalan esetében a pozitív koronavírus-teszt eredménye csak azután futott be, hogy már visszakerült a szállásra.

Úgy tudni, az intézmény lakója előzőleg belgyógyászati betegségekkel került kórházba. Miután visszaküldték a szállóra és megjött a lelete, elkülönítették, értesítették a hatóságokat, hajléktalant pedig ismét elszállították.