Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Aláírták, jöhet a 700 milliárd forintos kínai hitel a Budapest-Belgrád vasútvonalra

Facebook-videóban büszkélkedett el vele pénteken Varga Mihály pénzügyminiszter, hogy megszületett a Budapest-Belgrád vasútvonal építésére vonatkozó hitelmegállapodás a kínai Eximbankkal, vagyis megkezdődhet a beruházás, Magyarország pedig Oroszország után immár Kína felé is eladósodott potom 700 milliárd forinttal.

Az építkezés kivitelezési munkálatait hogy, hogy nem a Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos érdekeltségébe tartozó Opus Global Zrt. nyerte meg konzorciumban, és az sem túl nagy meglepetés, hogy a vasútvonallal kapcsolatos iratok tíz évig titkosak lesznek.

Aláírták a Budapest-Belgrád vasútvonalról szóló hitelszerződést

Fontos megállapodás jött létre a mai napon: a Budapest-Belgrád vasútvonal hitelszerződésének aláírásával megkezdődhet az építési munka. A megállapodás feltételei előnyösek és biztonságosak Magyarország számára, a hitel fix kamatozású és előtörleszthető. A vasútvonal fejlesztésével Európa egyik logisztikai központjává válhat Magyarország.

Posted by Varga Mihály on Friday, April 24, 2020

Varga úgy tudja, Magyarország számára előnyös és biztonságos hitelszerződés született, a beruházás 85 százalékát hitelből, a fennmaradó 15 százalékot saját forrásból biztosításával finanszírozza a magyar állam (bármit is jelentsen ebben az esetben az „előnyös” szó). Beszélt arról is, hogy a gigaberuházás végeztével az ország a térség logisztikai központjává válhat, hazánk kínálhatja a kínai áruk leggyorsabb szállítási útvonalát a görögországi kikötők és Nyugat-Európa között.

A vasútvonal magyar szakasza 166 kilométer, a beruházás ezen költségét 2015-ben még 472 milliárd forintra becsülte a kormány. A kivitelező Mészáros-féle Opus Global viszont nemrég azt közölte, 2,078 milliárd dollárért (átszámítva 700 milliárd forintért) tudja csak elvállalni a munkát.

A beruházást segíti a válsághelyzetben is vadászkiállításával jeleskedő Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is, aki április elején nyújtott be egy törvényjavaslatot, mely tíz évre titkosítaná a projektet.

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt