Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Belföld

Szentkirályi Alexandra videón számolt be róla, hogy rettentő ostoba

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Aláírták, jöhet a 700 milliárd forintos kínai hitel a Budapest-Belgrád vasútvonalra

Facebook-videóban büszkélkedett el vele pénteken Varga Mihály pénzügyminiszter, hogy megszületett a Budapest-Belgrád vasútvonal építésére vonatkozó hitelmegállapodás a kínai Eximbankkal, vagyis megkezdődhet a beruházás, Magyarország pedig Oroszország után immár Kína felé is eladósodott potom 700 milliárd forinttal.

Az építkezés kivitelezési munkálatait hogy, hogy nem a Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos érdekeltségébe tartozó Opus Global Zrt. nyerte meg konzorciumban, és az sem túl nagy meglepetés, hogy a vasútvonallal kapcsolatos iratok tíz évig titkosak lesznek.

Aláírták a Budapest-Belgrád vasútvonalról szóló hitelszerződést

Fontos megállapodás jött létre a mai napon: a Budapest-Belgrád vasútvonal hitelszerződésének aláírásával megkezdődhet az építési munka. A megállapodás feltételei előnyösek és biztonságosak Magyarország számára, a hitel fix kamatozású és előtörleszthető. A vasútvonal fejlesztésével Európa egyik logisztikai központjává válhat Magyarország.

Posted by Varga Mihály on Friday, April 24, 2020

Varga úgy tudja, Magyarország számára előnyös és biztonságos hitelszerződés született, a beruházás 85 százalékát hitelből, a fennmaradó 15 százalékot saját forrásból biztosításával finanszírozza a magyar állam (bármit is jelentsen ebben az esetben az „előnyös” szó). Beszélt arról is, hogy a gigaberuházás végeztével az ország a térség logisztikai központjává válhat, hazánk kínálhatja a kínai áruk leggyorsabb szállítási útvonalát a görögországi kikötők és Nyugat-Európa között.

A vasútvonal magyar szakasza 166 kilométer, a beruházás ezen költségét 2015-ben még 472 milliárd forintra becsülte a kormány. A kivitelező Mészáros-féle Opus Global viszont nemrég azt közölte, 2,078 milliárd dollárért (átszámítva 700 milliárd forintért) tudja csak elvállalni a munkát.

A beruházást segíti a válsághelyzetben is vadászkiállításával jeleskedő Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is, aki április elején nyújtott be egy törvényjavaslatot, mely tíz évre titkosítaná a projektet.

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten