Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Államtitkár: nem lesz halasztás, mert „a diákok érettségizni akarnak”

Május 4-én kezdődnek az érettségik, és állítólag már a diákok is nagyon várják.

A járványügyi szakemberek is egyetértenek abban, hogy szigorú biztonsági intézkedésekkel elkezdődhetnek az érettségi vizsgák május negyedikén – állította Maruzsa Zoltán a kormány Facebook-oldalán pénteken közzétett videóban.

Május negyedikével szigorú biztonsági intézkedésekkel elkezdődhetnek az érettségi vizsgák

A járványügyi szakemberek is egyetértenek abban, hogy május negyedikével szigorú biztonsági intézkedésekkel elkezdődhetnek az érettségi vizsgák.

Posted by Magyarország Kormánya on Friday, April 24, 2020

A múltkor még a pedagógusokat terroristázó köznevelési államtitkár elmondta, a kormány május 4. és 21. között jelölte ki az írásbeli érettségi vizsgák időpontját, de nyilvánvalóvá tette, hogy ez a járványhelyzet alakulásának függvényében változhat. A vizsgákat tervezhető módon, a védekezésre alkalmas időpontban kell megszervezni, az időpont meghatározása nem politikai kérdés – rögzítette, hozzátéve: azt a feladatot kapta, hogy ezzel összefüggésben folytassa le a szükséges egyeztetéseket.

A köznevelési államtitkár elmondta, hogy ezek megtörténtek, kikérte többi között a Nemzeti Pedagógus Kar, a Pedagógusok Szakszervezete, az Oktatási Hivatal, a Klebelsberg Központ és az országos tisztifőorvos véleményét. Külön kiemelte az Országos Diáktanáccsal folytatott online egyeztetést, ahol a 19 résztvevőből állítólag 17 szavazott a május 4-i kezdésre.

A diákok érettségizni akarnak – jelentette ki Maruzsa Zoltán.

Mesélt arról is, hogy előző nap egy tudományos konferencián vett részt, ahol a tanácskozás végén feltett kérdésére az ország legnevesebb járványügyi szakértői is egyértelműen úgy nyilatkoztak, hogy az érettségit meg lehet és minél előbb meg is kell tartani. Mégpedig most, amikor a járvány kontroll alatt van, amikor az aktív esetszám alacsony szinten stabilizálódik.