Baleset

Súlyos baleset az Esztergom Rallyn: nézők közé csapódott egy autó, legalább 4-en meghaltak, sok a sérült

Gazdaság

Kínos kérdésekre várja a választ Orbán Viktortól Magyar Péter

Baleset

Meghalt egy ember a Balatoni úton történt balesetben

Terroristákhoz hasonlította Maruzsa Zoltán a pedagógus szakszervezetet

RövidenRöviden
Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelésért felelős államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján Budapesten 2020. április 9-én.
Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelésért felelős államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján Budapesten 2020. április 9-én. Fotó: MTI/kormany.hu

„Megdöbbentő, hogy a járvány közepette is politikai akciókat űz a balliberális elkötelezettségű Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, és nyíltan az érettségi megakadályozására buzdítja a pedagógusokat” – olvasta fel az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleményét szombaton Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár az M1 propagandacsatorna műsorában.

Maruzsát annak kapcsán beszéltették, hogy korábban a PDSZ arról írt: a koronavírus-járvány miatt kockázatos megtartani az idei érettségi vizsgákat. „A PDSZ nem hagyja, hogy 85 ezer gyereket és 6 ezer pedagógust rángassanak be érettségizni a járványügyi veszélyhelyzet kellős közepén” – írták, és koordinált szabadságkivételt javasolnak a tanároknak, így akadályozva meg a májusban megtartandó érettségit.

A köznevelési államtitkár aztán a műsorban annyira túlteljesített, hogy tárcája közleményét még saját jó tanácsával is kiegészítette, azt üzente a PDSZ-nek:

„Javaslom nekik, fontolják meg, hogy módosítanak nevet: vegyék fel esetleg a Vörös Hadsereg Frakció nevet, sokkal jobban lefedné a tevékenységüket.”

Hogy Maruzsa hiányos ismeretei vezettek-e oda, hogy a 22 ezres tagságú pedagógus szakszervezetet az egykori NSZK-ban működő szélsőbaloldali terrorszervezettel mossa össze, vagy már tényleg itt tart a kormánykommunikáció színvonala, az nem egyértelmű.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Tüntetés készül – Diákok üzentek az Orbán-kormánynak: „Basszák meg!”

Felmondott a státusztörvény miatt, buszsofőr lett nettó 5-600 ezerért a Földes Ferenc Gimnázium tanára

Végkielégítésükkel zsarolná a kormány a státusztörvény miatt felmondó tanárokat

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

„Akkor is hazudsz, ha kérdezel” – reagálta Bayer Zsoltnak Magyar Péter

Orbán Viktor bejelentette, hogy dolgozik a kormány