Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Müller Cecília: „megértést kérek és várok a kórházaktól, a hozzátartozóktól”

„Megértést kérek és várok a kórházaktól, megértést kérek és várok azoktól, akiknek a hozzátartozóit most haza kell küldeni”

– mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatón, így érzékenyítve mindenkit a kórházi ágyak felszabadításával járó kellemetlenségekre.

„Tudom, hogy ez rendkívül nehéz helyzet elé állítja a családot. Újabb összefogásra van szükség, hogy a családtagok kitalálják a lehető legjobb megoldást”

– magyarázta a tisztifőorvos, miután kiderült: stadionországban most éppen kórházi ágyak felszabadításával próbálnak plusz férőhelyeket előteremteni, ekképpen pedig rengeteg, folyamatos ápolásra szoruló beteget egyszerűen kitesznek az intézményekből.

Müller emlékeztetett, Kásler Miklós miniszter döntése értelmében a kórházaknál április 19-re az előirányzott 60 százalékos ágyfelszabadítás 50 százalékának rendelkezésre kell állnia.

Ha egy megyén belül több intézmény van, akkor a profilnak, a helyi sajátosságnak megfelelően az intézmények együtt gondolkodva oszthatják fel egymás között a felszabadítandó ágyszámot – magyarázta a tisztifőorvos, kérve a kórházakat, hogy tartsák be a Kásler által előírt lépéseket.

A hazabocsájtás ugyanakkor orvosszakmai döntés kell, hogy legyen, mondta a tisztifőorvos. Ha a kezelőorvos önállóan nem tud vagy nem akar dönteni, konzíliumot hívhat össze, és ott döntenek hazabocsájtásáról vagy sem. Senki nem kerülhet úgy haza, hogy később bármilyen egészségkárosodásnak nézhetne elébe – mesélte.

„Ebben a nehéz helyzetben mindenkinek együtt kell gondolkodnia és cselekednie, legalább olyan tragédia lenne, ha házastársunk, testvérünk, gyermekünk olyan helyzetbe kerülhetne, hogy nem jut neki ágy, lélegeztetőgép. Ez az intézkedés ezt a célt szolgálja”

– magyarázta a tisztifőorvos.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz