Gazdaság

Kínos kérdésekre várja a választ Orbán Viktortól Magyar Péter

Bulvár

Tónika Show: valaki összemontázsolta Vámpír Ági kifakadását Varga Judit arcával

Baleset

Súlyos baleset Tatán: terhes anyuka hajtott ki egy mentő elé, két mentőhelikopter is érkezett a helyszínre

Orbán a Néppárt főtitkárának: „nekem erre nincs időm”

RövidenRöviden

Orbán Viktor pénteken levelet írt Antonio Lopez-Isturiznak, az Európai Néppárt főtitkárának, miután a járvány leple alatt magának teljhatalmat intéző magyar miniszterelnök már világszerte téma, és ismét felmerült, hogy kiraknák a Fideszt a Néppártból.

„Világunk határozottan a feje tetejére állt. Mi, kormányfők és pártvezetők a világ minden táján arra összpontosítjuk erőnket, hogy kellő időben hatékony döntéseket hozzunk az emberéletek megmentése, állampolgáraink egészségének és biztonságának védelme érdekében”

– mesélte Orbán a levelében, azt is is írva a kritikákra: szavai szerint nehezen elképzelhető, hogy bármelyik állami vezetőnek ideje lenne „fantáziálnia” más országok szándékairól. Mint írta: manapság ez költséges luxusnak tűnik.

„Minden tiszteletem az Öné, de nekem erre nincs időm!” – írta Orbán Viktor, közölve, hogy bármilyen kérdés megvitatására nyitott, amint véget ér a jelenlegi koronavírus-világjárvány, mindaddig azonban minden idejét kizárólag arra fordítja, hogy magyar emberek életét igyekszik megmenteni, valamint arra, hogy az alaptörvény keretei között intézkedéseket készítsen elő a gazdasági és társadalmi talpra állás érdekében. „Azt javaslom, hogy mindannyian ugyanezt tegyük a saját országainkban” – zárta levelét Orbán Viktor.

Az tehát továbbra sem derült ki, hogy a magyar miniszterelnök más országok vezetőivel ellentétben miért csak úgy tud „életet menteni”, ha ehhez korlátlan, vég nélküli rendeleti kormányzást erőszakol ki magának.

Előző nap az Európai Néppárt 13 tagpártja írt levelet Donald Tusknak, az Európai Néppárt elnökének, amelyben arra az álláspontra helyezkedtek, hogy a koronavírus elleni védekezésről elfogadott magyar törvényben a kormányra ruházott, határozatlan idejű rendeletalkotási hatáskör ellentétes a párt alapelveivel és a liberális demokrácia, valamint Európa értékeivel. Úgy vélik, hogy Orbán Viktor arra használhatja a rá ruházott jogkört, hogy a kormány tovább szűkítse a civil szféra mozgásterét. Levelükben a Fidesz kizárását kérték a néppártból.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

Orbán Viktor bejelentette, hogy dolgozik a kormány

Orbán a Facebookon hajrá magyarokozik, miközben Budapesten a lemondásáért tüntetnek

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

„Akkor is hazudsz, ha kérdezel” – reagálta Bayer Zsoltnak Magyar Péter

Közleményt adott ki az ügyészség Magyar Péter hangfelvételével kapcsolatban