43 milliárdos vagyona van, de közpénzből nyitna galériát Tiborcz volt üzlettársa Győrben

Paár Attila, a West Hungária Bau Kft. ügyvezető-tulajdonosa, milliárdos vállalkozó.
Paár Attila, a West Hungária Bau Kft. ügyvezető-tulajdonosa, milliárdos vállalkozó. Fotó: Építészfórum

300 millió forint közpénzt igényelt, hogy kiállíthassa a magán festménygyűjteményét Győrben Paár Attila, a huszonkilencedik leggazdagabb magyarként számon tartott dúsgazdag vállalkozó – tudta meg a 24.hu.

A lap azt írja, a 43 milliárd forint becsült vagyonnal rendelkező üzletember cége ugyanazon a „titkos közpénzcsapon” át juthat pénzhez a Magyar Turisztikai Ügynökségtől (MTÜ), mint Tasnádi László volt III/II-es tiszt vagy Zoób Kati divattervező.

A férfi, aki Orbán Viktor semmiből milliárdossá lett vejének, Tiborcz Istvánnak is „üzlettársa” volt egy időben, egy „kortárs galéria és multifunkciós tér” kialakítására kunyerál, pontosabban cége, a WHB Vagyonkezelő Kft. nyújtott be tavaly nyáron ezzel kapcsolatban támogatási kérelmet az MTÜ-höz.

A 24.hu birtokába jutott tervek szerint a galéria létrehozásának összköltségére 1,2 milliárd forintot számoltak, aminek a negyedét fedeznék közpénzből. A lap ugyanakkor megjegyzi, a milliárdos cége még csak nem is egy konkrét pályázati felhívásra jelentkezett, hanem a társaság maga kereste meg ötletével a turisztikai ügynökséget.

Kapcsolódó hírek