Időjárás

Riasztást adtak ki ónos eső miatt csütörtökre, vastag jégpáncél alakulhat ki – itt vannak a pontos részletek

Közlekedés

Káosz a záhonyi határra vezető főúton, közleményt adott ki a rendőrség

Bulvár

Orbán Viktor azon vihog a TikTok-on, hogy megbénította Budapest közlekedését a havazás

Több mint egymilliárdnyi támogatást hívott vissza fideszes településektől a kormány

Karcagnak, Makónak, Zalaegerszegnek, Kiskőrösnek, Mosonmagyaróvárnak, Hévíznek és Ráckevének is vissza kellett utalnia a pénzt, közülük csak az utóbbi nem fideszes település.

Bottyán RóbertBottyán Róbert
Drónfelvételen Balatonfüred központja 2022. július 29-én.
Drónfelvételen Balatonfüred központja 2022. július 29-én. Fotó: MTI/Komka Péter

Hatalmas összegű, 2 milliárd 280 millió forint turisztikai támogatást hívott vissza az állam, ugyanakkor van, aki jól járt – derül ki a Kisfaludy 2030 Zrt. oldalára nemrég feltöltött 2477 oldalas dokumentumból.

Szálláshelyfejlesztésre kapott például 194 millió forint állami támogatást Garancsi István, Csányi Sándor és Hernádi Zsolt cége, az A8 Palace Hotel Zrt, de a balatonfüredi önkormányzat is örülhet: a városnak 265 milliót ítéltek meg „attrakciófejlesztésre”.

További érdekesség, hogy 70 millió forintos vissza nem térítendő támogatást kapott a Hazajáró Honismereti és Turista Egylet, amely a Kitörés túrákat szervezi. A csapat a 24.hu-nak elmondta, egy „bakancsos turistaház” felépítéséhez kaptak támogatást, a ház építésével 2024. második negyedévében kell elkészülniük.

A fideszes településeket is elérte a kasza

Nem csak adtak, el is vettek: közel 1 milliárd forintot kért vissza a Magyar Turisztikai Ügynökség alá tartozó Kisfaludy 2030 Zrt. a karcagi önkormányzattól. A fideszes vezetésű város turisztikai keresletélénkítő projektekre kapta a támogatást.

Makó egy meg nem nevezett projekt előkészítésére kapott 150 millió forintot, de ezt is visszaigényelte a kormányzat. Szintén egy meg nem nevezett projekt előkészítésének 84 milliós költségét kell visszafizetnie Zalaegerszegnek, míg Ráckevétől 83 milliós támogatást hívnak vissza. Kiskőrösnek 474 millió forintot kell visszafizetnie. A mosonmagyaróvári gyógyfürdőt üzemeltető Flexum Termelő és Szolgáltató Kft.-nek is vissza kell fizetnie 133 millió forintot, míg az a hévízi AEG Ingatlanhasznosító Zrt.-nek 155 milliót.

Ezek is érdekelhetnek

A kormány napjai meg vannak számlálva: Tüttő Kata vezeti az MSZP EP-listáját

Száz embert rúgnak ki az év végén Makón és Hódmezővásárhelyen

„A Fidesz vendégmunkástörvénye miatt magyar emberek veszítették el a munkájukat”

24.hu: fejenként egymillió forintot kér a veszprémi érsek az egyházmegye papjaitól

Fidesz: Gyurcsányék háborúba sodornák az országot, elajándékoznák fegyvereinket!

Elbocsátják a Continental makói gyárából a magyar dolgozókat, akik a vendégmunkásokat tanították be