Bűnügy

Fejlemény a bicskei pedofil gyermekotthoni igazgató ügyében, megszólalt a bíróság

Gazdaság

Lecsap a Temu piactérre a Gazdasági Versenyhivatal

Belföld

„Helló, Röfi!” – Megidézte Orbán Viktort a kormánybiztos

Eltűnt a turisztikai ügynökség vezetőjének dislike-rekorder videója, amiben a kormánynak hálálkodott

A közönség nem osztotta Guller Zoltán Barnanyelv-díjas kamuját az ágazat megsegítéséről.

Szilágyi SzabolcsSzilágyi Szabolcs
Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója sajtótájékoztatót tart a Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpontban 2020. július 16-án.
Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója sajtótájékoztatót tart a Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpontban 2020. július 16-án. Fotó: MTI/Mohai Balázs

Törölték az internetről azt a videót, amelyen Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezetője hálálkodott, hogy mennyire sokat segített az ágazaton a kormány a járványhelyzetben, és Brüsszel bezzeg milyen keveset – írja a Telex.

A messziről is bődületes kamu-videót nem kajálta meg a közvélemény: a videót azt követően tűntették el, hogy mindössze 11 like, ugyanakkor 4000 dislike érkezett rá.

Guller a videóban arról magyarázott:

„Az elmúlt hónapok bizonyították, hogy ebben a harcban egyedül vagyunk. Csak magunkra tudunk számítani. Brüsszelben csak tanácskoznak. Egyik bizottsági ülés követi a másikat, de egyetlen olyan intézkedés, ami a magyar vállalkozásokat segítené, nem született. Nem jön segítség Budapestről sem. Pedig ideje volna Bécs, Prága, Berlin vagy éppen Róma önkormányzatától tanulni, és pénzzel, kedvezményekkel vagy legalább valamivel segíteni a turisztikai vállalkozásokat. Az összefogás, a közös gondolkodás, a segíteni akarás helyett sokszor csak hamissággal, fenyegetéssel, hazugsággal, mostanság pedig bojkottal találkozunk.”

Azt is megpróbálta elhitetni, hogy a kormány az első pillanattól ott állt a szektor mellett. „Mi adóemelés helyett adót csökkentünk, és támogattunk és támogatunk mindenkit, akit tudunk” – tette hozzá.

Szerencsére az internet nem felejti el a csúfosan besült kormányzati propagandát, a videó itt még megtekinthető:

A vendéglátósok körében egyébként egyre nagyobb az elégedetlenség, amit a január végi, Hősök terén tartott tüntetés is mutat, és ezen az sem segít, hogy a kormány a szektor megsegítése alatt azt érti, hogy a saját, amúgy is dúsgazdag vállalkozóit tömi ki irgalmatlan pénzekkel.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Leszámol Józsefváros az agymosó hirdetőoszlopokkal

Nyitrai Zsolt úgy tudja, a kormány közéleti munkája a párbeszéden alapul

Nagy Márton: az infláció gyakorlatilag összeesett

„Mocskos komcsi” – Dávid-csillagot festettek a Momentum előválasztási plakátjára Budapesten

Orbán Viktor beteg? Elképesztő választ adott a miniszterelnök sajtófőnöke

Meghalt Belénessy Csaba, az MTI volt vezérigazgatója