Hazugságon kapták a 22 éves fiatalokért felelős helyettes államtitkárt

Hazugságon kapták a 22 éves fiatalokért felelős helyettes államtitkárt
Fotó: Facebook/Rácz Zsófia

Hol bújtatják a 22 éves helyettes államtitkárt? címmel tegnap cikket közölt az Index arról, hogy a sajátos törvényalkotással pozícióba hozott 22 éves Rácz Zsófia fiatalügyi helyettes államtitkár hivatalba lépése óta bújkált a sajtó elől, hivatalos megjelenéseiről mindig csak utólag lehet értesülni, így az újságíróknak kevés lehetőségük marad arra, hogy megszólaltassák.

Rácz ma a Facebookon reagált az Index cikkére, emotikonokkal teletűzdelt, fiatalosnak szánt, de ismerősen arrogáns magyarázkodásában arról értekezik:

„Azért van abban valami szép, hogy amikor a cikket jegyző újságíró Győrben szemtől szemben állt velem és megkérdeztem, hogy van-e kérdése, ott furcsa módon hirtelen egy sem jutott eszébe.”

“Hol bújtatják a 22 éves helyettes államtitkárt?”??Teszi fel a költői kérdést az Index mai “oknyomozó” (LOL) cikkében…

Posted by Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár on Tuesday, March 3, 2020

Csakhogy az Index újságírója szerint ez merő hazugság, ilyen párbeszéd nem történt közte és Rácz között.

„Ezzel szemben Győrben, amikor az esemény előtt, a helyszínen megjelent Rácz Zsófia és a sajtósa, akkor a kollégámmal, Lengyel-Szabó Péterrel bemutatkoztunk neki, jeleztük, hogy az Indextől vagyunk, és az esemény előtt vagy után egy interjút szeretnénk vele készíteni. Ő maga nem reagált, a vele lévő sajtósa viszont rövidre zárta a dolgot, hogy a helyettes államtitkárnak most a győri fideszes polgármesterrel kell még találkoznia. Ezután fél óráig nem láttuk őt, de eközben két másik sajtósnak is jeleztük, hogy honnan jöttünk, és hogy interjút szeretnénk készíteni Rácz Zsófiával” – írja a lap újságírója, hozzátéve: később a polgármester fordult az újságírókhoz, hogy van-e kérdés, a helyettes államtitkár nem szólalt meg, minderről videófelvétel is készült.

„Rácz Zsófia egy köszönésen kívül egyetlen szót sem beszélt velünk szemtől szemben, és nem kérdezte meg tőlünk, hogy van-e kérdésünk” – olvasható a helyettes államtitkár hazugságát cáfoló cikkben, melyet az Index egyébként bekommentelt Rácz Facebook-oldalára is, ahonnan azonban később eltűnt a hozzászólás, az Indexet pedig kitiltották az oldalról.

A moderátor folyamatosan tiltja azokat a felhasználókat is, akik bekommentelik az indexes leleplező cikket, így igazán pikáns helyzet alakult ki a téma alatt, mely eredetileg arról szólt, hogy Rácz Zsófia igenis szóba áll a sajtóval, és igenis számít mindenki véleményére.

Kapcsolódó hírek