Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Hazugságon kapták a 22 éves fiatalokért felelős helyettes államtitkárt

Hazugságon kapták a 22 éves fiatalokért felelős helyettes államtitkárt
Fotó: Facebook/Rácz Zsófia

Hol bújtatják a 22 éves helyettes államtitkárt? címmel tegnap cikket közölt az Index arról, hogy a sajátos törvényalkotással pozícióba hozott 22 éves Rácz Zsófia fiatalügyi helyettes államtitkár hivatalba lépése óta bújkált a sajtó elől, hivatalos megjelenéseiről mindig csak utólag lehet értesülni, így az újságíróknak kevés lehetőségük marad arra, hogy megszólaltassák.

Rácz ma a Facebookon reagált az Index cikkére, emotikonokkal teletűzdelt, fiatalosnak szánt, de ismerősen arrogáns magyarázkodásában arról értekezik:

„Azért van abban valami szép, hogy amikor a cikket jegyző újságíró Győrben szemtől szemben állt velem és megkérdeztem, hogy van-e kérdése, ott furcsa módon hirtelen egy sem jutott eszébe.”

https://www.facebook.com/fiatalokertfelelos/posts/134853961374093?__tn__=-R

Csakhogy az Index újságírója szerint ez merő hazugság, ilyen párbeszéd nem történt közte és Rácz között.

„Ezzel szemben Győrben, amikor az esemény előtt, a helyszínen megjelent Rácz Zsófia és a sajtósa, akkor a kollégámmal, Lengyel-Szabó Péterrel bemutatkoztunk neki, jeleztük, hogy az Indextől vagyunk, és az esemény előtt vagy után egy interjút szeretnénk vele készíteni. Ő maga nem reagált, a vele lévő sajtósa viszont rövidre zárta a dolgot, hogy a helyettes államtitkárnak most a győri fideszes polgármesterrel kell még találkoznia. Ezután fél óráig nem láttuk őt, de eközben két másik sajtósnak is jeleztük, hogy honnan jöttünk, és hogy interjút szeretnénk készíteni Rácz Zsófiával” – írja a lap újságírója, hozzátéve: később a polgármester fordult az újságírókhoz, hogy van-e kérdés, a helyettes államtitkár nem szólalt meg, minderről videófelvétel is készült.

„Rácz Zsófia egy köszönésen kívül egyetlen szót sem beszélt velünk szemtől szemben, és nem kérdezte meg tőlünk, hogy van-e kérdésünk” – olvasható a helyettes államtitkár hazugságát cáfoló cikkben, melyet az Index egyébként bekommentelt Rácz Facebook-oldalára is, ahonnan azonban később eltűnt a hozzászólás, az Indexet pedig kitiltották az oldalról.

A moderátor folyamatosan tiltja azokat a felhasználókat is, akik bekommentelik az indexes leleplező cikket, így igazán pikáns helyzet alakult ki a téma alatt, mely eredetileg arról szólt, hogy Rácz Zsófia igenis szóba áll a sajtóval, és igenis számít mindenki véleményére.

Kapcsolódó friss hírek

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz

Kezd belegabalyodni a kormány, hogy a „csak ránk ható háború” vagy a kereskedők miatt drága az üzemanyag

Nagy Márton: a kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

Orbán agya elborult: már a világ összes idei választásának megnyerésére készül