Mindig szívesen nyilatkozik, mondta Rácz Zsófia, majd elszaladt az RTL kérdése elől

Köszönöm szépen, hihihi – tette hozzá a 22 éves helyettes államtitkár.

Mindig szívesen nyilatkozik, mondta Rácz Zsófia, majd elszaladt az RTL kérdése elől

Hét hónappal a kinevezése után sikerült végre egy rövid interjút készítenie az RTL Híradónak a 22 éves Rácz Zsófiával, akiből törvénymódosítással csináltak helyettes államtitkárt.

A csatorna felidézi: Rácz Zsófia elvileg kinevezése óta járja az országot, noha ezeket, és más megjelenéseit is csak szűk körben hirdetik meg. Az Index újságíróival például tavasszal keveredett szóváltásba egy meghiúsult interjúja miatt, de az RTL is hiába kért tőle nyilatkozatot. Most viszont eljött a nagy pillanat, a helyettes államtitkár megállt egy percre a csatornának.

„Én azt azt elvet vallom, hogy akkor beszélek valamiről, miután már valamit letettem az asztalra, úgyhogy jelenleg még a munka fázisa zajlik, sajnálom, ha ebből volt félreértés vagy nehézség, de természetesen, mint ahogy most is, bármikor nagyon szívesen…”

– mondta Rácz Zsófia. Arra a kérdésre, hogy mit szól ahhoz, hogy törvényt módosítottak azért, hogy helyettes államtitkár lehessen, már kitérő választ adott:

„Nekem nagyon erős küldetéstudatom van azzal kapcsolatban, hogy a fiatalok hangját képviseljem, az ő hangszórójuk legyek, vagy, ha úgy tetszik, a lobbistájuk, és megtisztelő, hogy ezt egy ilyen pozícióból tehetem”.

Mikor pedig a csatorna munkatársa újabb kérdést próbált feltenni neki, Rácz egyszerűen faképnél hagyta a riportert.

Ezek is érdekelhetnek