Bulvár

Magyar Péter reagált Varga Judit súlyos vádjaira

Baleset

Rettenetes hír: meghalt az Esztergom Rally egyik sérültje, egy kislány – már öt életet követelt a tragédia

Belföld

Már halottgyalázással is vádolja a kormánymédia Magyar Pétert

Vesztegzár alá helyeztek több olasz várost a koronavírus miatt

Szilágyi SzabolcsSzilágyi Szabolcs

Vesztegzár és nemzetbiztonsági készültség alá helyezték az új koronavírus két gócpontjának tartott térséget Észak-Olaszországban, katonák őrzik a kivezető utakat. Az érintett térségben leállították a vasúti és a helyi tömegközlekedést, valamint kaszárnyákat készítettek elő a további fertőzöttek elhelyezésére.

A karantén, amely szigorú mozgáskorlátozást jelent, az északnyugati Lombardia tartományban, a Milánótól nem messzi Lodi város térségében található 11 önkormányzat lakosait érinti, valamint az északkeleti Veneto tartományban Vo’ Euganeo területét, amely Padova körzetében van.

Az intézkedés Venetóban 3500 személyt érint, Lombardiában közel 47 ezer lakost.

Az érintett térségekben zárva vannak a vállalatok, gyárak, hivatalok, oktatási intézmények, üzletek, templomok.

Nem közlekednek a vonatok, és leállították a helyi tömegközlekedést is. A lakosokat arra kérték ne csoportosuljanak, ha tehetik, maradjanak otthon. Az érintett önkormányzatokba úgynevezett steril folyosókon keresztül érkeznek az élelmiszerek és a gyógyszerek. Aki megszegi az előírásokat, több mint 200 eurós pénzbírságot és három hónapig terjedő börtönt kockáztat.

A hatóságok a fertőzés további terjedésére készülnek: ha a járvány területe bővül, a vesztegzár térségét is növelik majd. A lombardiai Milánóban a lakosok már szombaton megrohamozták az üzleteket, miután Giuseppe Sala főpolgármester arra kérte őket, korlátozzák a közösségi találkozásokat. Az észak-olaszországi térségben tervezett vásárokat felfüggesztették. Több olaszországi múzeum jelezte, hogy bezárja kapuit. Még a dél-olasz Szicíliában is óvintézkedéseket vezettek be.

Olaszország január 31-én elsőként függesztette fel a Kínával közvetlen légi járatokat és országos vészhelyzetet rendelt el. Ennek ellenére jelenleg Olaszországban a legmagasabb a fertőzöttek száma Európában.

Lombardiában a fertőzés elsőként egy 38 éves olasz férfin jelentkezett, aki egy Kínából visszatért kínai kollegájával találkozott. Az olasz férfi tucatnyi más személyt fertőzött meg. A kínai férfiről azonban kiderült, hogy nem fertőzött, Kínában élő családjában viszont vannak fertőzöttek. A venetói gócpont „okozóját” nem sikerült még azonosítani: a La Repubblica szerint az ottani fertőzöttek többsége ugyanazt a presszót látogatta. Állításaik szerint nem találkoztak Kínából érkezett személlyel. A polgári védelem eddigi adatai szerint 76-ra emelkedett a fertőzöttek száma, és két idős személy meghalt.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Feljelentik Orbánékat, amiért a COVID alatt valakik eltüntettek 300 milliárd forintot a lélegeztetőgépek ürügyén

Ismét berobbanhat a Covid Magyarországon, százezrek fordulnak orvoshoz légúti panaszokkal

Belefulladt a tengerbe két magyar turista Olaszországban

Rubeljobboldal: magyar politikusok is kaphattak pénzt Moszkvából oroszbarát propaganda terjesztéséért

„De legalább kormányozni tudnak”: elérte a 110 milliárd forintot a kórházak adóssága

Tisztítószer került a Szentkirályi ásványvizébe, ezt a szériát hívta vissza a gyártó