Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Aggasztó híreket közölt a WHO a koronavírussal kapcsolatban

Maszkot viselő nő San Francisco Chinatown  negyedében, 2020. február 8-án.
Maszkot viselő nő San Francisco Chinatown negyedében, 2020. február 8-án. Fotó: Flickr/Daniel Arauz

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) aggódik az olyan koronavírusos megbetegedések miatt, amelyeknél nem mutatható ki egyértelmű kapcsolat a járvánnyal – írta szombaton a szervezet főigazgatója. Tedrosz Adanom Gebrejeszusz azt is hozzátette, Kínán kívül viszonylag kicsi az ilyen esetek száma.

A WHO vezetője szerint az ilyen esetek közé tartoznak, amikor a beteg nem járt Kínában, vagy nem volt kapcsolatban fertőzött személlyel. A jelentések szerint a tüdőgyulladással járó kór a páciensek 80 százalékánál enyhe lefolyású, és a betegek 20 százalékának válságos az állapota. Az esetek 2 százaléka végződik halállal.

A főigazgató szerint a legnagyobb gond az, hogy a vírus a gyenge egészségügyi rendszerrel bíró országokra is kiterjedhet.

Azt is közölte, hogy 675 millió dolláros támogatást kértek a legsérülékenyebb országoknak nyújtandó támogatásra. Az ENSZ-szervezet a közeli hetekben 60 ezer újabb vírustesztet küld 19 országba.

Dél-Korea szombaton bejelentette, hogy 433-ra emelkedett a fertőzöttek száma. A járványügyi központ korábbi közleményében még 346 paciens szerepelt. Iránban szombaton 10 újabb megbetegedést jelentettek be, a fertőzöttek száma így 28, és újabb halottja is van a kórnak a korábbi négy után. Az új iráni fertőzöttek egyike Morteza Rahmanzedeh, Teherán 13. kerületének polgármestere. Irán szerdán jelentette be, hogy két ember meghalt a fertőzésben a síiták szent városában, Komban.