Megkezdődött az időközi választás Dunaújvárosban

Időközi országgyűlési képviselő-választást tartanak ma a Fejér megyei 4-es számú választókerületben, Dunaújvárosban és környékén, ahol a Fidesz nem mert saját jelöltet állítani, az ellenzék pedig egy jobbikos mögé állt be.

A megye keleti részét lefedő, Dunaújváros központú egyéni választókerületben azért kellett időközi voksolást kiírni, mert az ott 2018 áprilisában parlamenti mandátumot szerző Pintér Tamást (Jobbik) tavaly októberben Dunaújváros polgármesterévé választották. Mivel a két tisztség összeférhetetlen, a politikus lemondott országgyűlési képviselői mandátumáról.

A szavazólapokon – sorsolás alapján – a következő sorrendben szerepelnek a jelöltek:

  • Árgyelán János (Mi Hazánk);
  • Medveczki Zoltán (Zöldek);
  • Sürü Renáta (független);
  • Kálló Gergely (Jobbik-DK-LMP-MSZP-Momentum-PM);
  • Borbély József (Tempo Párt);
  • Molnár Tibor (független).

Utóbbi jelölt a Fidesz támogatásával indul – ezt még január elején Dorkota Lajos, a nagyobbik kormánypárt választókerületi elnöke jelentette be. Eredetileg hét jelöltet vett nyilvántartásba az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság, ám a független Törökné Juhász Ilona később visszalépett.

A választókerületben 67 471-en jogosultak voksolásra, közülük az átjelentkezéssel szavazók száma 27, ők a választókerületen belül jelentkeztek át. Öten külképviseleten szavaznak, a voksukat tartalmazó urnákat hazaszállítják, és a kijelölt szavazókörben fogják összeszámolni, a vasárnap leadott szavazatok közé keverve. A választásra jogosultak reggel 6 és este 7 óra között adhatják le szavazatukat.

Kapcsolódó hírek