Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

3,8 milliárdot ad a kormány a budapesti foci-Eb szurkolói programjaira

2020-ban a foci-Eb egyik helyszíne, 2027-ben pedig újra vizes világbajnokság házigazdája lesz Magyarország, az előkészületeket pedig már meg is kezdte a kormány – írja a hvg.hu. A csütörtöki Magyar Közlönyben jelent meg, hogy kormányhatározatban döntött a kabinet arról: a foci-Eb budapesti szurkolói programjainak megvalósításához szükséges intézkedésként a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja feladatokat vesz át a […]

2020-ban a foci-Eb egyik helyszíne, 2027-ben pedig újra vizes világbajnokság házigazdája lesz Magyarország, az előkészületeket pedig már meg is kezdte a kormány – írja a hvg.hu.

A csütörtöki Magyar Közlönyben jelent meg, hogy kormányhatározatban döntött a kabinet arról: a foci-Eb budapesti szurkolói programjainak megvalósításához szükséges intézkedésként a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja feladatokat vesz át a Fővárosi Önkormányzattól úgy, hogy a feladatok ellátásához szükséges forrást a központi költségvetés biztosítja.

E szerint a budapesti szurkolói programok ellátására 3,8 milliárd forintról kell gondoskodnia a pénzügyminiszternek.

A Közlönyben a 2027-es budapesti vizes vébéről is szerepel kormányhatározat, mely szerint a Nemzetközi Úszó Szövetségnek, a FINA-nak 2 millió amerikai dollárt – több mint 622 millió forintot kell adni biztosítékként.

Rögzítik továbbá, hogy 2021 és 2027 között a költségvetésekben különítsenek majd el összesen 10 milliárd forintnak megfelelő dollárt. Ez a pénz a FINA részére fizetendő világbajnoksági díjat, továbbá a produceri és hazai közvetítési díjakat fedezi majd.

A kabinet egy másik kormányhatározat szerint ugyanakkor a 2022-es Bocuse d’Or Europe-ra is ad pénzt, arra 251 milliót szánnak a költségvetésből.