Baleset

Megrázó videó került elő az Esztergom-Nyerges Rallyn történt balesetről

Bulvár

Magyar Péter reagált Varga Judit súlyos vádjaira

Baleset

Halálos baleset történt Tiszakécskénél: fának csapódott egy pickup

Szijjártó szerint szánalmas és gyáva az UEFA, amiért büntetett a rasszista magyar szurkolók miatt

Tisztázta a magyar külügyér, hogy szerinte mit is jelent a „fergeteges hangulat”.

Szilágyi SzabolcsSzilágyi Szabolcs
Szijjártó szerint szánalmas és gyáva az UEFA, amiért büntetett a rasszista magyar szurkolók miatt
Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) „diszkriminatív szurkolói megnyilvánulások” miatt három zárt kapus mérkőzésre büntette a magyar szövetséget. Az MLSZ-nek emellett 100 ezer eurós büntetést is kell fizetnie, és a három zárt kapus mérkőzésen egy „Egyenlő Játék” feliratú molinót kell majd kifeszíteni. A szankció nem vonatkozik a szeptemberben kezdődő vb-selejtezőkre.

Az UEFA közlése szerint a magyar szurkolók a válogatott mindhárom csoportmeccsén diszkriminatív módon viselkedtek. A Magyarország-Franciaország mérkőzésen például huhogások és rasszista bekiabálások voltak hallhatók, amikor Kylian Mbappéhoz vagy Karim Benzemához került a labda.

A Münchenben játszott Németország-Magyarország Európa-bajnoki mérkőzésen pedig – német sajtóértesülések szerint – a magyar szurkolók egy része homofób dalokat énekelt a 2-2-re végződött csoportmeccsen.

Szijjártó begurult, hogy bántják a rasszistáit

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter úgy gondolta, munkaköri leírásához tartozik, hogy védelmébe vegye a rasszista szurkolókat. Facebook-oldalán jól lekommunistázta a szövetséget:

„Az UEFA továbbra is alkalmazza a már korábban megismert munkásőr-hajlamú nézőtéri besúgókat, akiknek nincs más dolguk, csak jelentéseket írni arról, hogy ki, mit mondott (vagy nem mondott) a nézőtéren. Mint a kommunizmusban: bizonyíték nem kell, elég a besúgó feljelentése”

– dühöngött Szijjártó, mit sem foglalkozva azzal, hogy sajtóbeszámolók, valamint sokszor a szurkolók saját helyszíni videói szolgáltatnak bizonyítékot az tahóságukra.

Szijjártó azt is írta, az UEFA ezzel a döntéssel azt üzente, hogy „himnusz alatt a pályára rohanni és ott a himnuszt éneklő játékosokat provokálni: rendben van, kommandós sorfalat a pálya szélére küldeni: rendben van, lézerrel az ellenfél kapusának szemébe világítani: rendben van, az ellenfél szurkolóit megdobálni: rendben van, de teltházas meccset csinálni, szurkolni, fergeteges hangulatot teremteni: na, amiatt be kell zárni a stadiont”.

„Az a bizottság, amelyik ilyen döntést hoz, szánalmas és gyáva testület. Szégyelljék magukat!”

– toporzékolt Szijjártó, egy szót sem ejtve a Puskás Arénában megvert német lányokról, vagy arról, hogy esetleg megoldás lenne ha nem buziznának, huhognának a kormány kedvencei.

Ez is érdekelhet

Szijjártó Bécsbe ment luxuscikkeket vásárolni, megkérdezték, nem fél-e a migránsoktól

264 millió forint közpénzbe került Szijjártó három repülőútja tavaly egy luxusgéppel

Петер Сийярто: Örömmel megyek Oroszországba

Közleményt adtak ki a mentők és az autósport szövetség is a rallybalesetről

Meghalt Dobor Dezső sportriporter

Orbán Viktor kedvenc sportlapja kiállt a gyermekbántalmazó edzők mellett