Külföld

Itt a vége: Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől

Baleset

Súlyos kamionbaleset történt az M5-ösön

Belföld

Az iskolázatlanok és az idősek tartják hatalomban a Fideszt

Szijjártó szerint szánalmas és gyáva az UEFA, amiért büntetett a rasszista magyar szurkolók miatt

Tisztázta a magyar külügyér, hogy szerinte mit is jelent a „fergeteges hangulat”.

Szijjártó Péter
Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) „diszkriminatív szurkolói megnyilvánulások” miatt három zárt kapus mérkőzésre büntette a magyar szövetséget. Az MLSZ-nek emellett 100 ezer eurós büntetést is kell fizetnie, és a három zárt kapus mérkőzésen egy „Egyenlő Játék” feliratú molinót kell majd kifeszíteni. A szankció nem vonatkozik a szeptemberben kezdődő vb-selejtezőkre.

Az UEFA közlése szerint a magyar szurkolók a válogatott mindhárom csoportmeccsén diszkriminatív módon viselkedtek. A Magyarország-Franciaország mérkőzésen például huhogások és rasszista bekiabálások voltak hallhatók, amikor Kylian Mbappéhoz vagy Karim Benzemához került a labda.

A Münchenben játszott Németország-Magyarország Európa-bajnoki mérkőzésen pedig – német sajtóértesülések szerint – a magyar szurkolók egy része homofób dalokat énekelt a 2-2-re végződött csoportmeccsen.

Szijjártó begurult, hogy bántják a rasszistáit

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter úgy gondolta, munkaköri leírásához tartozik, hogy védelmébe vegye a rasszista szurkolókat. Facebook-oldalán jól lekommunistázta a szövetséget:

„Az UEFA továbbra is alkalmazza a már korábban megismert munkásőr-hajlamú nézőtéri besúgókat, akiknek nincs más dolguk, csak jelentéseket írni arról, hogy ki, mit mondott (vagy nem mondott) a nézőtéren. Mint a kommunizmusban: bizonyíték nem kell, elég a besúgó feljelentése”

– dühöngött Szijjártó, mit sem foglalkozva azzal, hogy sajtóbeszámolók, valamint sokszor a szurkolók saját helyszíni videói szolgáltatnak bizonyítékot az tahóságukra.

Szijjártó azt is írta, az UEFA ezzel a döntéssel azt üzente, hogy „himnusz alatt a pályára rohanni és ott a himnuszt éneklő játékosokat provokálni: rendben van, kommandós sorfalat a pálya szélére küldeni: rendben van, lézerrel az ellenfél kapusának szemébe világítani: rendben van, az ellenfél szurkolóit megdobálni: rendben van, de teltházas meccset csinálni, szurkolni, fergeteges hangulatot teremteni: na, amiatt be kell zárni a stadiont”.

„Az a bizottság, amelyik ilyen döntést hoz, szánalmas és gyáva testület. Szégyelljék magukat!”

– toporzékolt Szijjártó, egy szót sem ejtve a Puskás Arénában megvert német lányokról, vagy arról, hogy esetleg megoldás lenne ha nem buziznának, huhognának a kormány kedvencei.

Ez is érdekelhet:
Meghalt egy ember a hosszú várakozás közben Röszkénél

Kapcsolódó hírek

Magyar Péter fontos pozíciót kapott az Európai Parlamentben 

Itt szakadhat le ma az ég: 7 megyére adtak ki másodfokú figyelmeztetést – térkép

Milliókat fizetett a válogatott korábbi csapatkapitánya egy férfinak, akit a Bazilikánál mellkason rúgott

Marco Rossi miatt lesz tüntetés Budapesten

Orbán Viktor újabb váratlan helyen bukkant fel

Választás előtt még hazarendelik Szijjártó Pétert, Szentpétervárra utazik csütörtökön

Csányi Sándor megszólalt a válogatott Eb-szerepléséről

Kihagyták Magyarországot a legújabb EU-s szankciós döntésből, Szijjártó vérig sértődött

Friss hírek Varga Barnabás állapotáról; a töketlen egészségügyi személyzetet inkább nem kommentálta a magyar csapatorvos