Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Szijjártó harmadik napja durrog, amiért az UEFA büntetett a rasszista magyar szurkolók miatt

Nincs most ennél fontosabb külgazdasági kérdés.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólal a Genfben rendezett Afganisztán-konferencián 2018. november 28-án.
A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólal a Genfben rendezett Afganisztán-konferencián 2018. november 28-án. Fotó: MTI/KKM/Mitko Sztojcsev

Nem tudja megemészteni Szijjártó Péter „magyar” „külügyminiszter”, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szankcionálta a hazai labdarúgó-szövetséget a futballkormány kiskedvenceinek „diszkriminatív megnyilvánulásai” miatt.

Azok után, hogy nyilvánosságra kerültek a bizonyítékoknak nevezett felvételek, még szánalmasabbnak és gyalázatosabbnak minősíthető az UEFA döntése – fakadt ki immár sokadszor a szereptévesztett külügyér hétfőn Brüsszelben, az európai uniós tagországok külügyekért felelős minisztereinek egynapos találkozóján.

Hogy egy izgága magyar politikusnak mi köze egy nemzetközi sportszervezet döntéseihez, nem tudni, mindenesetre Szijjártó Péter újságíróknak az ülés szünetében nyilatkozva azt bizonygatta, nem is volt szervezett, „nem volt nagymértékű, nem volt a stadiont átható semmifajta diszkriminatív megnyilvánulás, vagy viselkedés” egyetlen Budapesten rendezett labdarúgómérkőzésen sem.

Sőt, a budapesti mérkőzéseken teltház volt, és a játékot amúgy is jó futballhangulat jellemezte! Ezzel szemben míg más mérkőzéseken tapasztalt viselkedésért, például azért, hogy lézerrel belevilágítottak a dán válogatott kapusának a szemébe, alacsony büntetést szabtak ki, addig a magyar mérkőzésen feltartott tábla százezer eurós büntetést érdemelt – méltatlankodott a türhő szurkolók kormányzati szintű szószólója.

„Ezek után azt gondoljuk, hogy az UEFA fegyelmi bizottsága komoly testület? Erről a döntésről higgadtan, nyugodtan beszélni lehetetlen” – csapott oda végül Szijjártó.

Az UEFA közlése szerint az Európa-bajnokság budapesti és müncheni találkozóin – a magyarok a portugálokkal és a franciákkal a Puskás Arénában, a németekkel az Allianz Arénában csaptak össze – diszkriminatívan viselkedtek egyes szurkolók, emiatt a válogatott soron következő két hazai, UEFA-rendezésű találkozóján nem lehetnek nézők. A harmadik mérkőzésre szóló büntetést az UEFA két évre felfüggesztette. A szervezet emellett 100 ezer euróra is megbüntette a magyar szövetséget, amelynek Egyenlő játék feliratú molinót kell majd kifeszítenie ezeken a találkozókon.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz