Pusztít a vihar: teherautók borultak fel, fakidőlések okoznak gondot sokfelé

Felborult teherautók Csákvár közelében.
Felborult teherautók Csákvár közelében. Fotó: Facebook/Jeles Antal

Kedd késő délelőtt megérkezett a hidegfront, vele pedig a viharos szél, mely miatt az összes megyében figyelmeztetés van érvényben.

Az Időkép azt írja, északnyugaton 80 kilométeres lökések tépáznak mindent, ami az útjukba kerül,

Bakonyszombathelyen 100, Sopronban 114, Fonyódon 123 kilométer per órás széllökést mértek kora délután.

A Fejér megyei Csákvárnál dél körül teherautókat döntött fel a viharos szél:

Csakvár, győzött a szél

Posted by Jeles Antal on Tuesday, February 4, 2020

Kidőlt fák nehezítik a közlekedést

A Kisalföld nagy részén, valamint Pápa és Tatabánya térségében is viharos erejű szél fúj. Sárvár környékén, Komárom és Kisbér tájékán, az M1-es és az M7-es autópálya teljes szakaszán, illetve Pest és Veszprém megyében erős széllökések zavarhatják a közlekedőket, de szinte országszerte élénk a légmozgás – figyelmeztet az Útinform.

Az erős, viharos erejű szél sok helyen villanyoszlopokat, fákat dönt ki, ágakat tör le, melyek az úttestre potyognak.

A szélvihar miatt korlátozták a sebességet az M7-es autópályán a Kőröshegyi völgyhídon, így a híd teljes szakaszán most csak 60-nal szabad haladni.

Veszprém megyében a 8-as főúton, a magyarpolányi elágazás közelében, valamint a Herend és Városlőd közötti útszakaszon is korábban egy-egy fa dőlt ki. A teljes útzár már mindkét helyszínen véget ért, a forgalmat félpályán engedik. Ugyancsak a megyében, de a Balaton északi partján a 71-es főúton is egy kidőlt fa miatt állították meg a járműveket Balatonfüred és Tihany között a 41-es km-nél.

Késnek a vonatok

A Mávinform azt közölte, a Budapest-Székesfehérvár, a Budapest-Pusztaszabolcs és a Budapest-Győr vonalakon közlekedő vonatok menetideje 10-20, esetenként 20-40 perccel nőhet, mert Tárnok és Székesfehérvár, Érd és Iváncsa, valamint Biatorbágy és Bicske között – a viharos szél miatt – mindegyik vágányon 60 km/órás sebességkorlátozást vezettek be várhatóan 20 óráig.

Kapcsolódó hírek