Kamionokat borított fel a szélvihar Szlovákiában; Ausztriában tízezer háztartás maradt áram nélkül

Nem csak Magyarországot, hanem a szomszédos Szlovákiát is tépázza a keddi szélvihar, a Parameter.sk azt írja, Pozsonyban vörös riasztás van érvényben a 100 km/órás lökések miatt.

A szlovák fővárosban a szélvihar a délelőtti órákban felborított egy kamiont a Kikötői hídon, amely miatt komoly torlódás alakult ki. A senicai járásban, a Petrová Ves-Šaštín Stráže szakaszon is az oldalára borult egy kamion a szél miatt.

Kidőlt fa és felborult kamion nehezíti a közlekedést Szenicén. KÉPEK:

Posted by Új Szó on Tuesday, February 4, 2020

A közlekedést többfelé kidőlt fák akadályozzák, de a vasúti közlekedés is megsínyli az időjárást. A Malackyból Pozsonyba tartó vonatjáratot törölték, más vonalakon több mint félórás késéssel közlekednek a járatok. Délig 70 helyre riasztották a tűzoltókat.

Ausztriában áramkimaradás

Ausztriában az MTI híre szerint több mint tízezer háztartás maradt áram nélkül a viharos időjárás miatt. A néhol 150 km/órás sebességgel érkező Petra nevű ciklon egész Ausztriában fennakadásokat okozott. A vihar fákat csavart ki, és megrongált több áramvezetéket, háztetőt és autót is. Egyelőre sérültekről nincs hír, de a tűzoltókat csaknem 500 esethez hívták ki.

A szél mellett több tartományban is heves esőzések vannak: Felső-Ausztria sok települését elöntötte a víz, Tirolban a földcsuszamlások pedig helyenként érintették az országutakat is. A magasabban fekvő területeken nőtt a lavinaveszély, a vihar miatt pedig bezárt számos turistalátványosság Bécsben, köztük a schönbrunni kastélypark és a lainzi állatkert is.

Kapcsolódó hírek