Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Vendégül hívták Orbánt a gyöngyöspatai romák

A gyöngyöspatai Roma Nemzetiségi Önkormányzat képviselő testülete az alakuló ülésen 2019 októberében.
A gyöngyöspatai Roma Nemzetiségi Önkormányzat képviselő testülete az alakuló ülésen 2019 októberében. Fotó: Facebook/Gyöngyöspata Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Közleményt adott ki Gyöngyöspata Roma Nemzetiségi Önkormányzata szerdán, miszerint február 1-jén 14 órára meghívja a helyi roma közösséget, valamint „többek között Orbán Viktor miniszterelnököt és Hevér Lászlóné polgármestert is” a roma gasztronómiai hagyományoknak megfelelő szerény vendéglátásra.

„Az esemény célja, hogy egy nyílt, baráti hangvételű, őszinte beszélgetést folytathassunk a miniszterelnökkel és más, az ügyünkben megszólalókkal. Eddig csak a TV képernyőjén keresztül üzengettek nekünk, most pedig levelezgetni szeretnének velünk. Mi megtesszük az első lépést”

– írták a közleményben.

Mint ismert, hiába hozott jogerős ítéletet a bíróság, a kormány nem pénzben, hanem természetben kívánná kárpótolni azokat a romákat, akiket szegregáltan oktattak 2004 és 2017 között a helyi általános iskolában. A 444 úgy tudja, az érintett családokkal a héten kezdtek egyeztetni a lehetőségekről, erre utalhat a roma önkormányzat is közleményében, amikor a levelezést nehezményezi.

A Magyar Nemzet szerdai cikkében arról számolt be, hogy Orbán február 16-i évértékelőjén is szó lesz majd a gyöngyöspatai kártérítési perről és a lehetséges megoldásokról.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz