Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

15 busztársaság mondta vissza a gyöngyöspatai romák budapesti útját

A Szabad bíróság! Szabad Gyöngyöspata! vonulós tüntetés résztvevői a Kúria épülete előtt 2020. február 23-án. A demonstrációt a Szabad Bíróság Szabad Gyöngyöspata, az Amnesty International Magyarország, a TASZ, az 1 Magyarország Kezdeményezés, a Szociális Csomagküldő Mozgalom (Szocsoma), az Idetartozunk Egyesület és a Főnix Mozgalom szervezte.
A Szabad bíróság! Szabad Gyöngyöspata! vonulós tüntetés résztvevői a Kúria épülete előtt 2020. február 23-án. A demonstrációt a Szabad Bíróság Szabad Gyöngyöspata, az Amnesty International Magyarország, a TASZ, az 1 Magyarország Kezdeményezés, a Szociális Csomagküldő Mozgalom (Szocsoma), az Idetartozunk Egyesület és a Főnix Mozgalom szervezte. Fotó: MTI/MTI Fotószerkesztőség/Mohai Balázs

Vasárnap délután 1 órakor elkezdődött Budapesten a „Szabad bíróság! Szabad Gyönygöspata!” elnevezésű tiltakozás a gyöngyöspatai kártérítési ügyben történt kormányzati hergeléssel szemben.

A tüntetésen a TASZ, a Helsinki Bizottság és az Autonómia Alapítvány mellett a gyöngyöspatai Roma Nemzetiségi Önkormányzat is részt vesz, ám utazásuk váratlan akadályba ütközött.

Csemer Géza, a kisebbségi önkormányzat elnöke a Mércének azt mondta,

15 busztársaságot kerestek meg, de egymás után mondták le a megrendeléseket a telefonos egyeztetések után fél-egy órán belül.

Végül csak napok alatt sikerült olyan busztársaságot találni, amely hajlandó volt az ügyben leginkább érintetteket is a tüntetés helyszínére szállítani.

Setét Jenő, a közelmúltban kitüntetett, de a kormány által újabban már „Soros-aktivistának” bélyegzett roma polgárjogi aktivista a történtek kapcsán a Facebookon azt írta,

„gondolom bizonyára a véletlen műve, és nincs benne semmi tudatos bojkott!”

Nos! Most, hogy a sokadik autobusz vállalkozás lép vissza az előzetesen telefonon megegyezett szállítástól, gondolom…

Posted by Jenő Setét on Friday, February 21, 2020

Setét ugyanakkor biztosította a gáncsoskodókat, hogy „ha 100 vállalkozó lép vissza, akkor is lesz tüntetés”, ahogy az egyébként el is kezdődött vasárnap délután:

Tüntetés a szabad bíróságokért és Gyöngyöspatáért. Élőben a Mércén! – Cikkünk a tüntetésről itt olvasható: https://merce.hu/2020/02/23/senki-nincs-a-torvenyek-felett-ezrek-tuntettek-a-ciganyellenes-nyomasgyakorlas-ellen/

Posted by Mérce on Sunday, February 23, 2020

Kapcsolódó friss hírek

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt

Orbán papagájjá változott, amikor Rogán korrupciós ügyéről kérdezték

KSH: 605 400 forint volt a bruttó átlagkereset februárban

Orbán Viktor bemondta, hogy mindenkinek lesz szakmája és tisztességes fizetése

Megvertek egy rendőrt Nyírábrányban