Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Nézőpont: nagyon vezet a Fidesz

A Fidesz-KDNP országos listájára a biztos szavazó pártválasztók 50 százaléka szavazna egy most vasárnapi voksoláson – közölte legújabb reprezentatív közvélemény-kutatását ismertetve a kormányközeli Nézőpont Intézet kedden.

A felmérés szerint a kormánypártok népszerűsége töretlen, januárban is minden második aktív pártválasztó a Fidesz-KDNP-vel szimpatizált. Emiatt látható, hogy nemcsak a győri időközi polgármester-választást nyerte meg kényelmes többséggel a Fidesz-KDNP jelöltje, hanem a kormánypártok egy országos választáson is magabiztos győzelmet aratnának – magyarázzák.

Az ellenzék házon belüli versenyét a Momentum Mozgalom vezeti, őket a választási részvételüket biztosra ígérők 13 százaléka támogatja, míg a Jobbik és a DK fej-fej mellett áll, 10-10 százalékkal. Az MSZP-t, a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot és az LMP-t 4, a Mi Hazánk Mozgalmat 3, a Párbeszédet 1 százalékra mérték.

A Nézőpont szerint – mely nemrég azt is kimutatta, hogy egyre többen szeretik a MÁV-ot – a teljes népesség körében a Fidesz-KDNP támogatottsága 41 százalék, a Momentum és a Jobbik 8, a DK 7, az MSZP-P, az MKKP 4-4 az LMP 3, a Mi Hazánk pedig 2 százalékos támogatottságnak örülhet.

Závecz: félmillióval kevesebb szavazója van a Fidesznek

A kormánypárti „kutatócég” eredménye ugyanakkor ellentmond a Závecz Research napokban publikált felmérésének, mely szerint a teljes népességen belül 32-ről 29 százalékra csökkent a Fidesz támogatottsága. Az ő közvéleménykutatásuk szerint az elmúlt negyedévben mintegy félmillióan fordultak el a kormánypárttól, bár az is igaz, hogy ők nem az ellenzéki szekértáborokhoz, hanem a pártnélküliekhez csapódtak.

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt