Bűnügy

Rengeteg pénzt találtak: vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vették egy fővárosi tankerületi központ vezetőjét

Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Nézőpont: egyre többen imádják a MÁV-ot

Vasútmegítélési felmérést készített a kormányközeli Nézőpont Intézet, melyben hogy, hogy nem, megállapították: több magyar elégedett a MÁV szolgáltatásaival, mint tavaly.

A 24.hu által idézett kutatás kitér rá, a MÁV-val legalább 4 millió ember kerül kapcsolatba évente, a felnőtt magyarok 18 százaléka (1,4 millió fő) legalább havonta vonatozik, 30 százalékuk ritkábban ugyan, de vonatra pattan, míg 48 százalékuk is legalább egyszer utazott tavaly vasúton.

A felmérés szerint egy év alatt az összes magyar ötödének (20 százalék) javult a „MÁV-ról alkotott véleménye”, tizedének (10 százalék) pedig romlott, a többiek nem láttak változást.

A társaság szolgáltatásait rendszeresen használók körében állítólag még kedvezőbb a kép: harmaduk (35 százalék, mintegy félmillió magyar) szemében javult és csak feleannyi utas szerint romlott a MÁV megítélése.

A Nézőpont szerint a javulás mögött a „szolgáltatásokkal való elégedettség emelkedése” állhat. Az összes megkérdezett 41, míg a vonatot rendszeresen használók 69 százaléka mondta azt, hogy összességében inkább elégedett a MÁV szolgáltatásaival, 15, illetve 30 százalékuk vélekedett másképp. A fiatal felnőttek körében nagyobb volt az elégedettség (51 százalék), a 60 év felettieknek ehhez képest csak 37 százaléka csettintett elismerően a magyar vasúttársaságot illetően.

De azt a kormányközeli kutatóintézet is elismerte, hogy nem minden fenékig tejfel: a pontossággal és megbízhatósággal a teljes lakosság 31, míg az utazók 39 százaléka elégedetlen, emellett az állomások tisztaságán is volna mit javítani.

Több helyen is gázolt a vonat csütörtök délelőtt

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Gázolt a vonat Rákospalota-Újpest és Fót között

Menczer olyat posztolt a baloldali Magyar Péterről, hogy attól a női napszemüvege elindult a háborúba egy nadrágszíjjal

A Szuverenitásvédelmi Hivatalt is beveti a kormány Magyar Péter ellen, már ki is lettek röhögve

Saját egyházának tagjai jelentik fel Balog Zoltánt