A fideszes Dézsi Csaba András lett Győr polgármestere

Borkai Zsolt botránya után továbbra is bízik a Fideszben a győriek többsége.

Dézsi Csaba András, Győr új fideszes polgármestere.
Dézsi Csaba András, Győr új fideszes polgármestere. Fotó: fidesz.hu

A leadott szavazatok százszázalékos feldolgozottsága alapján Dézsi Csaba András a voksok 56,14 százalékát szerezte meg (23 932 szavazatot kapott). AZ MSZP-DK-Momentum-Jobbik-LMP jelöltjeként induló Pollreisz Balázs a szavazatok 39,05 százalékát kapta (16 646 voksot).

Balla Jenő (Összefogás Győrért) a voksok 2,17 százalékát kapta, 923 szavazatot, a Mi Hazánk színeiben induló Géber József 1,28 százalékot, 546 szavazatot szerzett.

A két független jelöltre, Hajnal Jánosra a szavazók 0,76 százaléka adta le voksát (325 szavazat), míg Kirchfeld Máriára a voksok 0,6 százaléka (257 szavazat) jutott.

A névjegyzékben 101 629-en szerepeltek, közülük 42 943-an szavaztak, a részvételi arány így 42,25 százalékos volt.

A Fidesz egy rövid közleményt osztott meg a Facebookon, azt írták:

„Dr. Dézsi Csaba Andrást, a Fidesz jelöltjét választották polgármesternek Győrben! Gratulálunk, és sok sikert kívánunk!”

Pollreisz Balázs is gratulált ellenfelének:

Dézsi vasárnap este az M1 propagandacsatornán arról beszélt, kemény, problémamegoldó kampányon van túl. A választás fő kérdése volt, hogy az emberek megértik-e a kampányt, azt, hogy nyitott várost tervez, vagy pedig bástyát képez az ellenzék Győrben, azért hogy a kormánnyal csatározzon – magyarázta a fideszes.

Azt ígérte, kinyitják a városházát, egyeztetnek az emberekkel, civil szervezettekkel, kamarákkal, mert íróasztal mellett nem mindig lehet jó megoldást találni.

Dézsi Csaba András szerint volt tétje a választásnak, nem lehet megelégedni az elért eredményekkel. Jelezte: abban hisz, hogy a munkát csinálni kell, célja, hogy felpörgessék az ügyintézést a városházán.

Kapcsolódó hírek