Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Baleset

Agyonlőtte magát egy középiskolás Nagyatádon

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Ma választják meg a győriek Borkai utódját

Hét településen tartanak ma időközi önkormányzati választást: Győrben, Patakon, Bokorban, Pötrétén és Irotán polgármestert, Apátvarasdon és Sényén képviselőket választanak.

A legnagyobb érdeklődés Győrt kíséri majd, ott a szexbotrányába belebukott fideszes Borkai Zsolt utódjáról döntenek a választópolgárok. A kormánypárt most Dézsi Csaba Andrást indította a városban, vele szemben az ellenzéki Pollreisz Balázs áll ki. A posztért összesen hatan indulnak: az Összefogás Győrért Egyesület és a Mi Hazánk Mozgalom is indított jelöltet, ketten pedig függetlenként lépnének Borkai nyomdokaiba.

A hvg.hu azt írja, Nógrád megyében két településen is polgármestert választanak. Patakon egy Fidesz-KDNP-s és két független jelölt, Bokor községben két független jelölt indult.

A Zala megyei Pötrétén ősszel csak egy szavazatnyi volt a különbség a két független polgármesterjelölt között, de az alulmaradt aspiráns jogorvoslati kérelmet nyújtott be, végül szavazategyenlőség alakult ki, ezért kell most időközi választást tartani.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Irotán szintén két független jelölt között alakult ki szavazategyenlőség, de most egy harmadik független induló is lesz.

A Baranya megyei Apátvarasdon időközi képviselő-választást tartanak, mert októberben csak hárman pályáztak a négy szabad helyre, így elmaradt a választás. Most már megvan a négy induló.

A Zala megyei Sényén azért kell kéttagú képviselő-testületet választani, mert októberben nem volt elég jelölt, a visszalépések miatt a szavazás napjára mindössze egy maradt. Az időközi voksolásra három független jelöltek vettek nyilvántartásba.