Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Megtalálta a Fidesz Borkai lehetséges utódját

Add tovább a didit!

Borkai Zsolt megválasztott, de a posztjáról november 8-án délutáni határidővel lemondó polgármester beszél a Győri Közgyűlés alakuló ülésén a városháza dísztermében 2019. november 7-én. Mellette Fekete Dávid (Fidesz-KDNP) alpolgármester.
Borkai Zsolt megválasztott, de a posztjáról november 8-án délutáni határidővel lemondó polgármester beszél a Győri Közgyűlés alakuló ülésén a városháza dísztermében 2019. november 7-én. Mellette Fekete Dávid (Fidesz-KDNP) alpolgármester. Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Pénteken délután 4 órakor hivatalosan is lemondott polgármesteri tisztségéről Borkai Zsolt, akit szexbotránya és súlyos korrupciós vádak ellenére októberben kis többséggel újraválasztottak a győriek.

Borkait stílusosan, óvszerekkel megdobálva búcsúztatták csütörtökön a városházáról.

A Magyar Hang úgy tudja, a Fidesz már meg is találta a lehetséges utódot: egy hű kádert, Dézsi Csaba Andrást indítanának a győri időközi önkormányzati választáson.

Dézsi 1998 óta mindig hozta a körzetét, legutóbb 48 százalékkal nyert. Civilben a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház osztályvezető főorvosa, saját műsora van helyi tévében, fél tucat könyvet is írt már. És hogy a sportvonatkozás esetében se maradjon el, húsz éve ő a judo szövetség alelnöke.

A héten már felmerült Dézsi neve, az Index arról írt, hogy három név forog a Fideszben, a HVG pedig további kettőt említett, köztük Dézsi Csaba Andrásét.

Azt egyelőre nem tudni, hogy ez ellenzéki pártok kit indítanak az időközin, a Momentum mindenesetre előválasztáson döntene a legesélyesebb jelöltről.