Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Globális oktatási hálózatot indít Soros György

Csütörtökön, a davosi világgazdasági fórumon jelentette be Soros György, hogy Nyílt Társadalom Egyetemi Hálózat néven világszerte működő új szervezetet indít, mely az oktatást és a kutatást kívánja integrálni világszerte a felsőoktatási intézmények között.

A szervezet célja a vélemények szabad kifejezésének és a különböző meggyőződések sokszínűségének biztosítása; a hálózat közös képzési programokat, hálózati kurzusokat kínálna, rendszeresen kötne össze oktatókat és hallgatókat személyes és online konzultációkra világszerte – írja a 444.hu.

A hálózat kiemelt célja a negligált társadalmi csoportok, a menekültek, a börtönbüntetésüket töltők, a romák, az otthonukat elhagyni kénytelen emberek elérése és minőségi oktatásuk segítése, emellett külön ösztöndíjprogrammal támogatnák a politikailag üldözött kutatókat.

„Úgy hiszem, legnagyobb reményünk az oktatáshoz való hozzáférésben rejlik, ami a kritikai gondolkodás erősítésével és az akadémiai szabadság hangsúlyozásával megerősíti az egyének autonómiáját”

– fogalmazott Soros György, elárulván, a hálózat alapját a CEU és amerikai partneregyeteme, a Bard College fogja képezni, illetve az Arizonai Állami Egyetemmel is partnerségre lépnek.

Kapcsolódó friss hírek

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten