Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Soltész: a kormánynak hála nő a termékenységi ráta

De a lelki, erkölcsi támogatással még akad tennivaló.

A gyermekvállalást nemcsak anyagilag, de lelkileg is támogatni kell – magyarázta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára kedden Budapesten.

Soltész Miklós a Védőnők a Gyermekáldásért-díj átadásán elmondta,

a kormány különböző családpolitikai intézkedéseinek már látszanak az eredményei, hiszen a termékenységi ráta mára 1,25-ről 1,49-re nőtt, szintén emelkedett – 43 százalékkal – a házasságkötések száma, míg a válásoké 23 százalékkal csökkent, és a terhességmegszakítások száma is 40 ezerről 28 ezerre csökkent!

Az államtitkár úgy tudja, a kormány következetes, kiszámítható és eredményes családpolitikát folytat, és ezeknek a döntéseknek van és kell is lennie eredményének, azonban nagy hangsúlyt kell fektetni a fiatalok lelki, erkölcsi támogatására is. Megjegyezte, talán ebben van a legnagyobb hiány szerte a világon, ám ha ezen változtatni tudunk, akkor tovább javulhat a demográfiai helyzet. Ugyanilyen fontosnak nevezte a szülés körülményeit, hiszen egy pozitív szülésélmény meghatározó a további gyermekek vállalásában.