Baleset

Súlyos baleset az Esztergom Rallyn: nézők közé csapódott egy autó, legalább 4-en meghaltak, sok a sérült

Külföld

Rákkal kezelik Katalin walesi hercegnét

Baleset

Súlyos baleset Tatán: terhes anyuka hajtott ki egy mentő elé, két mentőhelikopter is érkezett a helyszínre

Kiengedhetik a börtönből a skálás gyilkost

Jól viselkedett, szakmát szerzett és annyi pénzt összeperelt a rossz börtönkörülmények miatt, hogy az még a lakhatását is fedezi.

Harta ViktorHarta Viktor
Bene László, a „skálás gyilkos”.
Bene László, a „skálás gyilkos”.

Első fokon engedélyezte a bíróság az egyik „skálás gyilkos”, Bene László feltételes szabadságra bocsátását, de az ügyészség fellebbezése miatt a döntés még nem végleges, az elítélt szabadon bocsátására így egyelőre nem került sor.

Bene László lelkén négy ember halála szárad: a Legfelsőbb Bíróság 1996-ban több emberen, részben előre kitervelten, részben nyereségvágyból, részben aljas indokból elkövetett emberölés bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek. Bene társa, Donászi Aladár 2001-ben a börtönben öngyilkos lett.

Együtt rabolták ki például 1992-ben a Budai Skála áruház pénzszállító autóját, megölve közben egy egyetemistát, lőgyakorlatozás közben pedig két vadász életét oltották ki.

A Szegedi Törvényszék mostani közlése szerint a bíró a keddi tárgyaláson megállapította, hogy az elítélt fogva tartásának jelentős része alatt a büntetés-végrehajtási intézet rendjét betartotta, kifogástalan magatartás tanúsított. Szakmát szerzett, szabadulása után munkáltatása biztosított.

Bene László kifejezte megbánását, a részére alapvető jogokat sértő elhelyezési körülmények miatt korábban jogerősen megítélt kártalanítás összege fedezi szabadulása utáni lakhatását, valamint a sértett hozzátartozóinak önként kártérítést fizet

– közölte a törvényszék.

A Legfelsőbb Bíróság egykori döntése az volt, hogy az elítélt legkorábban 20 év után bocsátható feltételes szabadságra, ez az időtartam 2014-ben telt le. A bíróság legutóbb 2018-ban döntött a férfi ügyében, és akkor még nem helyezte feltételes szabadságra.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Mégsem engedik ki a börtönből a „skálás gyilkost”

Megszólalt a „skálás gyilkos” egyik áldozatának édesanyja

Távoltartást kért korábban a Tamásiban meggyilkolt nő, a bíróság nem találta megalapozottnak, ezután a férje megölte

Magyar Péter reagált Varga Judit súlyos vádjaira

Az ügyészség úgy tudja, nem tűntek el iratok „az úgynevezett Völner-Schadl-ügyben”

A Kanári-szigeteken fogtak el egy emberölés kísérletével gyanúsított budapesti férfit