Könyörgött az autósoknak, hogy segítsenek újraéleszteni Gesztesi Károlyt, de elhajtottak

Elképesztő részletekről ír a Blikk Gesztesi Károly halálával kapcsolatban, bár aki a közöny és a tahó autósok Magyarországán él, annak nem annyira hihetetlen történet, hogy egy szabadnapos mentős állítólag ordítva könyörgött az autósoknak, hogy segítsenek újraéleszteni a színészt, de elhajtottak.

A név nélkül nyilatkozó, 35 éve mentősként dolgozó szemtanú a lapnak azt mondta, egyedül képtelen volt kiszedni az autóból Gesztesit, amikor infarktus érte szombaton a budapesti forgalomban, ezért kért segítséget. Végül egy traumatológus orvossal – aki a Szív City nevű telefonos alkalmazás riasztására érkezett a helyszínre – és egy pizzafutárral kezdték meg az újraélesztést, de hiába.

Láttam, hogy a sofőr, akiről akkor én még nem tudtam, hogy a színművész úr, egyenes testtartással ült, a feje a mellkasára volt hajolva, a végtagjai pedig ernyedtek voltak. (…) Gyorsan megvizsgáltam, nem volt sem légzése, sem keringése, vagyis feltételeztem, hogy a klinikai halál állapotában van. Azonnal hívtam a központi segélyhívót, kicsatoltam a biztonsági övet, majd megpróbáltam segítséget szerezni, hiszen tudtam, hogy egyedül képtelen vagyok kiszedni az autóból

– idézte fel a drámai pillanatokat a mentős.

Azt is elmesélte, hiába könyörgött ordítva több autósnak is, hogy jöjjenek segíteni neki,

lehúzták az ablakot, meghallgatták, mit akar, majd amint zöldre váltott a lámpa, továbbhajtottak.

Kapcsolódó hírek