Belföld

Ügyvédjén keresztül üzent Orbán, fontos helyreigazítani valója akadt

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Rosszul lett egy cukorbeteg lány Budapesten, senki sem segített neki

Rosszul lett egy 17 éves cukorbeteg lány a napokban egy budapesti buszmegállóban, de hiába kért segítséget, egy gyermekével arra sétáló anyuka is simán továbbállt.

Az RTL Klub riportjában Lili arról beszélt, egyszer csak úgy érezte, minden elsötétül körülötte. Megszólította az anyukát, mondta, hogy cukorbetegségben szenved, nincs jól, lehet, elájul, és arra kérte, egy kicsit várjanak vele.

A lány szerint az anyuka szinte undorral nézett rá, közölte, hogy nem tud segíteni, és elment.

Lili végül felhívta az anyukáját, aki taxival rohant érte, ő pedig elment egy közeli étterembe, és ott várta meg a segítséget.

„Ha ő elájul, védtelen marad. Védtelenül fekszik egy buszmegállóban, bármi történhet”

– mondta a lány anyja.

Az RTL Klub Híradójának egy szakértő azt mondta, ha egy cukorbeteg segítséget kér, és van olyan állapotban, méressük meg vele a vércukrát. Ha alacsony, akkor kérdezzük meg, van-e a betegnél szőlőcukor, keksz, cukortartalmú ital. Ha nincs, akkor a közelből vigyünk neki valamit, ha mást nem, kockacukrot. Ha magas az érték, akkor várjuk meg, míg beadja magának az inzulint, és maradjunk vele kicsit. Ha eszméletlen, azonnal hívjunk mentőt, és keressünk nála glükagon injekciót, és a használati utasításnak megfelelően adjuk be neki, megmenthetjük vele az életét.