Újabb részletek derültek ki a Kőbányán bozótvágóval gyilkoló férfiről

Rendőrök egy kőbányai társasház előtt, amelynek egyik lakásában bántalmaztak egy nőt 2019. december 30-án. A nő a kórházban belehalt sérüléseibe, az elkövetőt keresi a rendőrség.
Rendőrök egy kőbányai társasház előtt, amelynek egyik lakásában bántalmaztak egy nőt 2019. december 30-án. A nő a kórházban belehalt sérüléseibe, az elkövetőt keresi a rendőrség. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A fővárosi főügyészhelyettes pénteki tájékoztatása szerint letartóztatták azt a 22 éves férfit, aki a gyanú szerint december 30-án Kőbányán, a Harmat utcában megölt egy nőt, a szomszédját.

Mint korábban megírtuk, a férfi késő este csengetett be a nőhöz, és egy bozótvágó késsel olyan súlyosan bántalmazta, hogy a szakszerű ellátás hatására a kórházban meghalt. A gyilkossággal gyanúsított K. Dánielt 24 órán belül elfogták, a férfi beismerő vallomást tett.

Próbaideje alatt gyilkolt

A Fővárosi Törvényszék pénteki tájékoztatása szerint a büntetett előéletű gyanúsított a gyilkosságot – melyről részletes beismerő vallomást tett – egy szintén erőszakos bűncselekmény miatt rá jogerősen kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el. A bíróság február 3-ig elrendelte a férfi gyanúsítotti letartóztatását.

Közölték: a gyanúsított védője bűnügyi felügyelet elrendelését kérte védencére bejelentett lakcímén nyomkövetővel, de a bíróság az indítványt megalapozatlannak találta.

A védő szerint a férfi csak azért bújt el a bűncselekmény elkövetését követően, mert megijedt,

ugyanakkor ő maga jelezte a rendőrségnek tartózkodási helyét, ahol elfogták.

Ezek is érdekelhetnek