Mészáros Lőrinc elmondta, mi kell a sikerhez

Minőségi munka.

Mészáros Lőrinc dollármilliárdos fideszes oligarcha rakétafokozatú vagyonosodását elemezte részletekbe menően a Bloomberg, amely kapcsán a „szerencsésen versenyző” egykori gázszerelőt is szóra bírta az amerikai gazdasági lap.

A hvg.hu által szemlézett írás szerint Mészáros Lőrinc arról beszélt, ő és Orbán Viktor gyermekkoruk óta ismerik egymást, tiszteli, barátjának tekinti a miniszterelnököt, ugyanakkor soha nem volt vele üzleti kapcsolata.

A néhány év alatt milliárdossá lett Mészáros arról is magyarázott, elkerülhetetlen, hogy kapcsolatai legyenek a kormánnyal, mivel sok cége vesz részt államilag finanszírozott munkákban, és közbeszerzéseken „versenyeznek” a munkákért.

„A minőségi munka már a kezdetektől fogva kifizetődött. Szerettem a felelősséget és a szabadságot, ami azzal járt, hogy vállalkozó vagyok. És ma is ez a helyzet”

– mesélt megpróbáltatásairól a nemzet polihisztor Zuckerbergje.

A közbeszerzésekhez kapcsolódóan Tóth István János, a Korrupciókutató Központ igazgatója azzal árnyalta a helyzetet a Bloomberg olvasóinak, hogy lehet, hogy ugyanannyiszor pályázik közbeszerzésekre Mészáros Lőrinc érdekköre, de számokkal igazolható, hogy

amikor pályázik egy cége, akkor szinte mindig nyer is.

Kapcsolódó hírek