Az MSZP már tudja, hogyan lehet legyőzni a Fideszt 2022-ben

Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke, Karácsony Gergely főpolgármester (k) és Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, frakcióvezetője évzáró sajtótájékoztatót tart a Villányi úti konferenciaközpontban 2019. december 14-én.
Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke, Karácsony Gergely főpolgármester (k) és Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, frakcióvezetője évzáró sajtótájékoztatót tart a Villányi úti konferenciaközpontban 2019. december 14-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az ellenzéki összefogást dicsérte Karácsony Gergellyel közösen tartott évzáró sajtótájékoztatóján az MSZP vezetősége.

Tóth Bertalan elnök-frakcióvezető szerint a „nagyon színes ellenzéki összefogás” óriási lehetősége, hogy egy nemzeti minimumot tartalmazó programot hozzon létre a 2022-es országgyűlési választásra. Úgy gondolja, az önkormányzati választás ellenzéki sikere az előválasztás, valamint

a Fidesszel szembeni „egy az egy elleni kiállás” létjogosultságát is igazolta.

A szocialista politikus szerint az ellenzéknek ezért a következő parlamenti választásra is hasonlóan kell készülnie.

Tóth szerint 2022-ben még nagyobb kihívás vár rájuk, mert a Fidesz mindent el fog követni, hogy szétfeszítse az ellenzéki együttműködést, ezért az abban részt vevőknek még szorosabban össze kell fogniuk.

Kunhalmi Ágnes szerint mindennek azzal is kell járnia, hogy az ellenzék a parlamenti választáson is mindenhol egy jelöltet indít a Fidesszel szemben, emellett közös listát és miniszterelnök-jelöltet is állít.

„Aki a közös listától eltérő álláspontot képvisel, az veszélyezteti a hazai demokraták győzelmét!”

– jelentette ki.

Az MSZP-Párbeszéd közös jelöltjeként főpolgármesterré választott Karácsony Gergely az elmúlt 10 év legnagyobb ellenzéki sikerének nevezte az októberi önkormányzati választást. Elmondta, a megválasztása óta eltelt két hónapban megpróbálták kijelölni azokat az irányokat, amelyek a jövőben egy szolidáris Budapestet eredményezhetnek.

A főpolgármester szólt arról is, Budapest zöldítéséért is komoly lépéseket tettek és 50 milliárd forintos forrást szereztek a járóbeteg-ellátás korszerűsítésére, amiből az elmúlt 30 év legnagyobb fejlesztését valósíthatják meg ezen a területen.

Karácsony Gergely úgy fogalmazott,

új helyzet van az országban és a fővárosban, mivel a „köztársaságpárti politika” már nemcsak tüntetésekben és felszólalásokban, hanem a mindennapokban is meg tud mutatkozni.

Tóth Bertalan közölte, az MSZP karácsony alkalmából 11 millió forintos segítséget biztosít a rászorulóknak a parlamenti képviselői által finanszírozott szolidaritási alapjából. Elmondta, az MSZP eddig három pályázati fordulóban összesen 33 millió forintot fordított jótékonysági célra ebből az alapból. Kunhalmi Ágnes tájékoztatása alapján, az MSZP ezúttal a Szent János Kórházat és a Heim Pál Gyermekkórházat segíti, emellett választmánya és tagsága felajánlásaiból országszerte rendez adományosztásokat.

Kapcsolódó hírek