Üzent a tanárnő, akit diákja késelt meg egy győri középiskolában

Rendőrautók a Győri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma előtt 2019. december 5-én, miután az iskolában késelés történt.
Rendőrautók a Győri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma előtt 2019. december 5-én, miután az iskolában késelés történt. Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Kórházban lábadozik, és még nehezen tud beszélni az a matematika-fizika szakos tanárnő, akit 17 éves diákja késelt meg csütörtökön a győri Jedlik Ányos szakgimnáziumban.

A Bors elérte a pedagógust, aki telefonon azt üzente az érte aggódóknak:

Köszöni, jól van, de még nem tud nyilatkozni.

A lap ugyanakkor úgy tudja, a tanárnőnek erős fájdalmai vannak, a hátát és a kezét érték a szúrások, az alkarját meg is műtötték, nincs életveszélyben. A lelki traumával is meg kell azonban küzdenie, de fizikálisan teljesen fel fog épülni, a napokban haza is engedhetik.

Osztálytársai elmondása szerint a diák azért szúrt, mert hármast kapott a dolgozatára.

A késelő egyik rokona a Blikknek arról beszélt, a fiú rettegett, hogy tanulmányi átlaga 4,5 alá esik, és akkor a délutánjait tanulószobán kell töltenie, így pedig nem játszhatott volna kedvenc számítógépes játékaival.

Kapcsolódó hírek