Kiderült, miért késelhette meg tanárnőjét a diák Győrben

„Beült a tanári székbe, ott várta meg a rendőrök érkezését.”

Helyszínelő dolgozik a győri Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziumban 2019. december 5-én.
Helyszínelő dolgozik a győri Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziumban 2019. december 5-én. Fotó: police.hu

„Már az óra elején megmondta, hogy ha hármast kap a fizika dolgozatára, leszúrja a tanárt, majd amikor tényleg hármast kapott, hátba szúrta”

ezt mondta több diák is az Indexnek arról a 17 éves fiúról, aki csütörtökön a fizika órán összeszurkálta tanárnőjét a győri Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziumban.

A lap a diákok elmondása nyomán azt írja, hogy a tanárnőről egy másik tanuló rángatta le a teljesen elborult osztálytársát, aki egy bicskával támadt a pedagógusra. Az egész három másodperc alatt történt, aztán két másik tanár rohant be a terembe, akik azonnal kivitték a nőt, állítják a diákok. Három perccel később a rendőrök is megjöttek, addig a késelő

„halál nyugodtan ült, és azt hajtogatta, hogy ebből majd tanul”.

A 17 éves szurkáló kése a győri Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziumban 2019. december 5-én.

A 17 éves szurkáló kése a győri Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziumban 2019. december 5-én.Fotó: police.hu

Az M1 tévécsatornának a diák osztálytársai azt mondták, hogy a késelő zárkózott és lobbanékony természetű. Azt mondta nekik, azért szúrta le a nőt, mert nem szerette, ahogyan tanított.

Az Index cikkéhez hasonlóan a riportból is az derült ki, hogy a támadót osztálytársai fegyverezték le,

az ő közbeavatkozásuknak köszönhető, hogy a pedagógust nem szúrta halálra.

Egy névtelenül nyilatkozó osztálytárs arról beszélt, hogy a fiú egyszer csak odament a tanárnőhöz órán, mondván, mutatni akar valamit a füzetében, majd a 12 centiméteres késsel többször megszúrta őt. A pedagógus sikítva a földre esett, ekkor több diák felsegítette, kivezette a teremből, és amint lehetett, hívta a mentőket.

A késelő beült a tanári székbe, és ott megvárta a rendőrök érkezését – mondta névtelenül egy osztálytárs.

A tizedikes tanulót bilincsben vitték el, a police.hu-n olvasható közlés szerint a rendőrség emberölési kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást ellene, kihallgatása jelenleg is tart.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium azt írta, a szakképzési intézmények fenntartójaként megdöbbenéssel fogadta a késelés hírét. A minisztérium minden szükséges segítséget és támogatást kész megadni a tanárnőnek és családjának, valamint az érintett szakképzési intézménynek – írták, kiemelve: a diákokat pszichológus segíti a történtek feldolgozásában.

Kapcsolódó hírek