Beintett a kormánynak Vác, sportcsarnok helyett másra költenének 5 milliárd forintot

Vác új képviselő testülete az alakuló ülésen 2019. október 31-én.
Vác új képviselő testülete az alakuló ülésen 2019. október 31-én. Fotó: Facebook/Matkovich Ilona

Nem kér az új, ellenzéki városvezetés Vácon abból az tervezett multifunkcionális sportcsarnokból, amelynek megépítését még az előző, fideszes városvezetés jelentette be – írja a Váci Napló.

A létesítmény megépítése közel 5 milliárd forintba kerülne, de az új önkormányzat gazdasági-városfejlesztési bizottságának hétfői első ülésén úgy döntöttek, hogy javasolják a kormánnyal kötött szerződés felmondását.

Matkovich Ilona polgármester – aki az Összefogás Vácért nevű szövetség színeiben győzte le októberben Fördős Attilát – előterjesztésében azt írta, egy ilyen méretű csarnok fenntartása súlyos terhet róna az önkormányzat költségvetésére, miközben azt sem tudni, hogy milyen kapacitással működne egyáltalán.

„Véleményem szerint számos olyan terület van a városban, mely fejlesztésre szorul és belátható kereteken belül az önkormányzat képes azok fenntartására”

– fogalmaz a városvezető, aki úgy véli, ebből a pénzből inkább közparkot, tornacsarnokot, többcélú atlétikai és sportpálya kialakítását, strandfürdőt kellene létrehozni, de az 5 milliárdból juthatna még energetikai korszerűsítésre és a parkolókapacitás bővítésére is.

Kapcsolódó hírek