Az indiaiakkal is összeveszett a jógás botrányt kirobbantó hitgyülis vezér

Sikerült az egész jógatársadalmat magára haragítania Németh Sándornak, a Hit Gyülekezete vezetőjének azzal a kijelentésével, hogy „a jógázás nem egészséges, démonokat idéz meg”. Mint ismer, Németh arról beszélt, hogy a jógázás okkult tevékenység, démontiszteletre rendelt mozgási kultúra, aminek célja, hogy elválassza az embert a hittől.

A hülyeség mostanra nemzetközi szintre ért, India budapesti nagykövetségének Amrita Shergil Kulturális Központja Facebook-oldalán üzent az egyházvezetőnek:

„Szégyenletesnek tartjuk, hogy Ön, vallási vezetőként nyilvánosan démonizál másokat, legyenek azok más vallású embertársai, vagy olyan hétköznapi emberek, akik boldogok attól, hogy megtalálták a nekik való mozgásformát.”

A 444.hu kiszúrt egy rádióinterjút is, amelyben Németh még tovább megy, és abban már arról beszél, hogy hecckampány folyik ellene azért, hogy ő és más lelkészek „ne beszéljenek, ne mondjanak véleményt közéleti dolgokról”.

Az indaiaknak pedig azt üzente, ebbe nem kéne beleszólniuk.

„Európában vagyunk tudtommal. Még Magyarország viszonylag szuverén ország. Nyilván, ha indiai állampolgár lennék, más lenne a helyzetem. De nagyon örülnék neki, hogy Magyarországon továbbra is szabadon lehessen kritizálni a vallásokat. Nemcsak a Hit Gyülekezetét, hanem akár a buddhizmust, hinduizmust, krisnásokat, minden vallást”

– magyarázta Németh Sándor.

Kapcsolódó hírek